Michael Moore lucrează la o continuare a documentarului "Fahrenheit 9/11"

Regizorul american Michael Moore lucrează la o continuare a documentarului politic de succes "Fahrenheit 9/11" (2004), care va fi lansat pe piaţă anul viitor, după alegerile prezidenţiale din SUA, informează linternaute.com.

59 afișări
Imaginea articolului Michael Moore lucrează la o continuare a documentarului "Fahrenheit 9/11"

Michael Moore lucrează la o continuare a documentarului "Fahrenheit 9/11" (Imagine: Mediafax Foto)

Filmul, care încă nu are un titlu, este cofinanţat şi distribuit de două studiouri de producţie mici - Overture Films, filială a Liberty Media, şi Paramount Vantage, o filială a Paramount Pictures (Viacom).

Moore, autorul şi regizorul noului documentar, a decis să lanseze filmul în primăvara anului 2009, în mod deliberat după alegerile prezidenţiale, a declarat preşedintele Overture, Danny Rosett.

Potrivit sursei citate, respectând discreţia care înconjoară toate filmele lui Moore în faza de pregătire, studiourile nu au furnizat prea multe detalii, însă au prezentat noul lungmetraj drept "o continuare virulentă şi provocatoare" a lui "Fahrenheit 9/11".

Filmul, o critică acidă la adresa preşedintelui George Bush şi a deciziei acestuia de a declanşa războiul din Irak, a devenit cel mai de succes documentar din istorie, având încasări de 119 milioane în box office-ul nord-american.

Rosett a explicat că noul film va prezenta la nivel general postura de ţară industrializată şi putere mondială a Statelor Unite după atentatele din 11 septembrie 2001. Producătorul a mai adăugat că Moore nu doreşte ca acest nou film să fie considerat drept un lungmetraj "motivat politic". Acesta este şi motivul pentru care noul film va fi lansat după alegeri.

"Fahrenheit 9/11" a fost lansat cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2004, Moore sperând că va permite mobilizarea electoratului american în favoarea adversarului democrat al lui Bush, John Kerry. Deşi Bush a câştigat un nou mandat, Moore şi alte personalităţi din showbiz au contribuit la împiedicarea distrugerii imaginii democraţilor.

Pentru "Fahrenheit 9/11", Michael Moore, deţinătorul unui premiu Oscar pentru documentarul "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", a fost premiat cu un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici