Michael "Würzel" Burston, fostul chitarist al trupei Motörhead, a murit la 61 de ani

Michael "Würzel" Burston, fostul chitarist al trupei Motörhead, a murit la vârsta de 61 de ani, informează ediţia electronică a revistei New Musical Express.

127 afișări
Imaginea articolului Michael "Würzel" Burston, fostul chitarist al trupei Motörhead, a murit la 61 de ani

Michael "Würzel" Burston, fostul chitarist al trupei Motörhead, a murit la 61 de ani

Informaţia a fost făcută publică sâmbătă, de Tim Butcher, pe pagina sa de Facebook. Tim Butcher este profesorul de chitară bas al lui Lemmy, solistul trupei Motörhead.

Potrivit site-ului Rockedition.com, Michael Burston a murit de fibrilaţie ventriculară, o afecţiune cardiacă.

Michael "Würzel" Burston s-a alăturat trupei Motörhead în anul 1984 şi a cântat pe multe dintre albumele ei de succes, precum "No Remorse" şi "Osgasmatron", înainte de a părăsi grupul, în 1995.

Burston a cântat apoi în calitate de invitat special alături de foştii lui colegi de formaţie cu ocazia show-ului susţinut de Motörhead la Download Festival din 2008, dar şi a unor concerte din turneul mondial pe care trupa britanică l-a susţinut în 2009.

Michael Burston a lansat şi albume solo - "Bess", în 1987, şi "Chill Out Or Die", un LP de muzicală ambientală apărut în 1998.

După plecarea din trupa Motörhead, Burston a colaborat cu un alt grup - Leader Of Down.

Formată în prezent din Lemmy, pe numele său adevărat Ian Kilmister (voce, bass), Phill Campbell (chitară) şi Mikkey Dee (baterie), Motörhead a împlinit, în 2010, 35 de ani de carieră, de-a lungul cărora a lansat nu mai puţin de 19 albume de studio, numeroase materiale live, compilaţii şi single-uri şi a fost distinsă cu numeroase premii, printre care şi Grammy pentru cea mai bună apariţie live a unei trupe de heavy metal, în 2005. Mai mult decât atât, Motörhead a intrat în istoria muzicii rock, fiind considerată de mulţi dintre fanii genului drept cea mai zgomotoasă trupă din lume. Cel mai recent album al trupei, "Motörizer", a fost lansat în vara anului 2008.

Trupa britanică Motorhead a susţinut un concert în Capitală în vara anului 2009, în cadrul festivalului B'estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici