Mick Jagger va cânta la Casa Albă, pe 21 februarie, într-o gală dedicată muzicii blues

Mick Jagger, solistul trupei britanice The Rolling Stones, va cânta în faţa preşedintelui Barack Obama, pe 21 februarie, la Casa Albă, într-o gală dedicată muzicii blues, alături de alţi artişti de legendă ai acestui gen muzical, precum Jeff Beck, Buddy Guy şi B.B. King.

115 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger va cânta la Casa Albă, pe 21 februarie, într-o gală dedicată muzicii blues

Mick Jagger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest concert, intitulat "Red, White and Blues", care va fi difuzat şi de posturile televiziunii publice americane şase zile mai târziu, este organizat pentru a celebra "Black History Month", luna în care Statele Unite rememorează contribuţia adusă de reprezentanţii comunităţii de culoare la formarea istoriei şi culturii americane.

Participarea la acest concert a lui Mick Jagger, în vârstă de 68 de ani, are loc într-o perioadă în care trupa The Rolling Stones, celebră pentru multe piese rock intrate în legendă, precum "Satisfaction", "Sympathy for the Devil" şi "Gimme Shelter", sărbătoreşte împlinirea a 50 de ani de la înfiinţare.

La începuturile lor de carieră, membrii acestei trupe londoneze s-au inspirat foarte mult din piese clasice ale blues-ului american, contribuind astfel la descoperirea acestui stil muzical de către tinerii albi din Statele Unite, într-o epocă în care segregarea rasială era încă în vigoare în statele din "vechiul Sud".

Mick Jagger face parte din trupa The Rolling Stones, alături de Ronnie Wood, Charlie Watts şi Keith Richards. Trupa The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

În 2007, formaţia The Rolling Stones a concertat şi în România, pe stadionul Lia Manoliu din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici