Mihai Petre este noul protagonist al serialului de epocă "Aniela"

Mihai Petre este noul protagonist al serialului de epocă "Aniela" şi va forma împreună cu Adela Popescu un cuplu învăluit în parfumul anilor 1900, în cea mai ambiţioasă producţie marca Promance, care va fi difuzată, din toamnă, pe postul Acasă.

318 afișări
Imaginea articolului Mihai Petre este noul protagonist al serialului de epocă "Aniela"

Mihai Petre este noul protagonist al serialului de epocă "Aniela" (Imagine: AcasaTv)

În urma a zeci de ore de repetiţii pe platourile de filmare, producătorii, împreună cu regizorii şi scenarista serialului de epocă "Aniela" au decis că Mihai Petre se potriveşte mai bine decât oricine pentru rolul Radu Vulturesco.

Deşi Mihai Petre era distribuit în rolul ofiţerului Socrate Piscupescu, în timpul repetiţiilor, acesta s-a dovedit cel mai potrivit descrierii protagonistului.

Radu Vulturesco este un tânăr ofiţer în Garda Regală, un romantic care crede în puterea iubirii, un tânăr nobil, integru, elegant, foarte bun în tot ceea ce face, un bărbat aproape ideal. Aşa cum şi-l doreşte oricare femeie.

"Toată viaţa am studiat manierele elegante, dansurile din acea perioadă, postura şi atitudinea celor de atunci. Şi am încercat să-mi şi însuşesc ceva din caracterul acelor vremuri încă de când eram mic. A fost o mare onoare să primesc o astfel de propunere şi am acceptat cu plăcere, conştient că este o responsabilitate imensă. Îmi plac provocările, vreau să iasă totul foarte bine şi eu nu o să mă las până nu o să dau tot ce am mai bun în mine", mărturiseşte Mihai Petre.

Denis Ştefan se potriveşte mănuşă rolului ofiţerului Socrate Piscupescu - unul dintre rolurile principale, acela pe care iniţial îl obţinuse Mihai Petre.

Socrate este un bărbat hotărât să-şi dedice toată viaţa armatei, după ce a suferit o mare pierdere. Este cel mai bun ofiţer din regimentul lui şi un călăreţ desăvârşit.

"Este un rol foarte interesant, un rol de compoziţie, pe care îmi va face plăcere să-l construiesc. Voi juca un personaj foarte diferit de cele pe care le-am făcut până acum, un bărbat care trăieşte drama unei iubiri pierdute pentru totdeauna. Singurele lui momente în care îşi găseşte liniştea sunt cele în care se refugiază în cariera de ofiţer, pe care o face la cel mai înalt nivel. Socrate are reale calităţi de ofiţer, este un bun spadasin, dar, în acelaşi timp, este un om care suferă foarte mult, provoacă dueluri şi riscă foarte mult, căutând o scăpare din situaţia lui. Este un rol foarte ofertant şi sper ca în lucrul la acest personaj să pot să îl îmbogăţesc cu propriile mele experienţe şi aptitudini din viaţa reală", spune Denis Ştefan.

Ruxandra Ion, producător general al serialului "Aniela" şi Managing Director Promance, a declarat "În timpul repetiţiilor ne-am dat seama cu toţii că Mihai aparţine acelei epoci, îţi dă senzaţia că s-a născut atunci, are o nobleţe înnăscută, de la gest la rostirea limbajului elegant, distins al epocii până la poziţia pe cal şi dansul cotillionului la baluri. Mihai Petre este Radu Vulturesco".

"Pentru rolul acesta, foarte important, poate mai important decât orice alt rol, Mihai Petre are calităţi speciale pentru a-i face faţă şi a deveni Radu Vulturesco. De la o repetiţie la alta, Mihai a făcut un salt uriaş, a intrat foarte bine în pielea personajului, iar noi am decis că este cel mai potrivit pentru acest rol. Nu a fost o decizie uşoară, dar văzându-l pe Mihai Petre am ştiut că el este ofiţerul Radu Vulturesco!", a spus şi Iura Luncaşu, regizorul serialului, fiind convins că au luat cea mai bună decizie.

Filmările pentru primul serial de epocă românesc, "Aniela", o mega-producţie a companiei Promance, au început luni, 20 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici