Mihai Trăistariu vrea să urmeze cursurile facultăţii de fizică

Cântăreţul Mihai Trăistariu vrea să urmeze cursurile unei facultăţi de fizică, pentru a-şi putea deschide, ulterior, un centru de cercetare în domeniu, informează un comunicat al reprezentanţilor artistului.

84 afișări
Imaginea articolului Mihai Trăistariu vrea să urmeze cursurile facultăţii de fizică

Mihai Trăistariu vrea să urmeze cursurile facultăţii de fizică (Imagine: Mediafax Foto)

Cântăreţul este absolvent al Facultăţii de Matematică din Iaşi şi are dublă specializare: matematică-informatică.

De şase ori olimpic la matematică, Trăistariu a fost pasionat de fizică încă din liceu, când îşi confecţiona singur lunete şi studia compendii de fizică.

Cea mai aprigă dorinţă a lui Mihai Trăistariu este să deschidă un centru de cercetare "în care diverşi cercetători, savanţi din toate domeniile, să se ocupe de fenomenele fizice încă neexplicate, de nanotehnologie, de genetică sau biotehnologie, de astronomie şi fenomenele cosmice despre care oamenii ştiu atât de puţin, de realizarea în laborator a unor substanţe care să vindece în viitor cancerul, diabetul ori alte boli considerate astăzi incurabile". În centrul său de cercetare îşi vor găsi locul şi "elucidări ale unor fenomene considerate de fizicieni posibile în viitor, cum sunt călătoria în timp, invizibilitatea", se arată în comunicat.

De asemenea, cântăreţul îşi doreşte ca în centrul de cercetare să existe o secţie specială pentru fabricarea şi manipularea celulelor stem.

Totuşi, Mihai Trăistariu mărturiseşte că facultatea nu îl va face să pună muzica pe plan secund. Dimpotrivă, în 2009, artistul doreşte să realizeze un album de muzică populară autentică, ce va cuprinde şi câteva duete cu celebrităţi ale genului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici