Mii de fani au înfruntat ploaia pentru a asista la premiera mondială a filmului "Harry Potter 6" - GALERIE FOTO

Mii de fani, majoritatea adolescenţi, au înfruntat vremea ploioasă de la Londra, marţi seară, pentru a-i vedea în carne şi oase pe actorii din seria "Harry Potter", cu ocazia premierei mondiale a celui mai recent film din această franciză - "Harry Potter şi Prinţul Semipur".

156 afișări
Imaginea articolului Mii de fani au înfruntat ploaia pentru a asista la premiera mondială a filmului "Harry Potter 6" - GALERIE FOTO

Mii de fani au înfruntat ploaia pentru a asista la premiera mondială a filmului "Harry Potter 6" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aversele de ploaie şi rafalele de grindină au măturat, marţi după-amiază, Leicester Square, din centrul Londrei, locul unde s-au adunat fanii tânărului vrăjitor Harry Potter, pentru premiera mondială a celei de-a şasea părţi a seriei inspirate din romanele scriitoarei britanice J. K. Rowling - "Harry Potter şi Prinţul Semipur".

Îmbrăcaţi în costume negre şi uzi până la piele din cauza ploii, au păşit pe covorul roşu actorii Daniel Radcliffe (Harry Potter) şi Rupert Grint (Ron Weasley), recent vindecat de gripă porcină.

GALERIE FOTO

Tânăra actriţă Emma Watson, în vârstă de 19 ani, care o interpretează pe Hermione Granger, s-a prezentat impecabil, purtând o rochie clasică semnată de creatorul britanic Ossie Clark, foarte la modă în anii '70.

Mai mulţi actori din distribuţia filmului au purtat câte o panglică albă la încheietura mânii, un omagiu adus fostului coleg de platou Rob Knox, înjunghiat mortal în mai 2008, într-o altercaţie într-un bar din Londra. Tânărul actor a interpretat rolul elevului Marcus Belby în acest al şaselea opus din franciza "Harry Potter".

Organizatorii au instalat garduri metalice în Leicester Square cu această ocazie şi au difuzat extrase sonore şi trailerul din film, pentru a potoli nerăbdarea fanilor.

Potrivit prognozelor specialiştilor în box office, noul film va aduce încasări deloc neglijabile, după cele 4,5 miliarde de dolari înregistrate de primele cinci filme.

"Harry Potter şi Prinţul Semipur" va fi lansat pe marile ecrane din Europa, inclusiv în România, pe 15 iulie, iar două zile mai târziu, în Statele Unite şi Japonia.

Precedentul film al seriei, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", a fost lansat în iulie 2007 şi a obţinut încasări de 77,1 milioane de dolari în primele cinci zile de la lansare şi de 292 de milioane de dolari doar în Statele Unite.

Ultimul roman al seriei, al şaptelea, "Harry Potter and the Deathly Hallows", va fi lansat în două părţi. Astfel, filmul "Harry Potter and the Deathly Hollows I/ Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" va fi lansat pe 19 noiembrie 2010, în timp ce "Harry Potter and the Deathly Hollows II" va fi lansat pe 15 iulie 2011.

Cărţile seriei "Harry Potter" s-au vândut în aproximativ 400 de milioane de exemplare la nivel mondial, fiind traduse în peste 60 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici