Mike Starr, fostul basist al trupei Alice in Chains, a murit

Mike Starr, primul basist al trupei grunge americane Alice in Chains, a fost găsit decedat, marţi, într-o reşedinţă din statul american Utah, potrivit unor surse din poliţia locală. Trupul neînsufleţit al muzicianului în vârstă de 44 de ani a fost descoperit într-o reşedinţă din oraşul Salt Lake City.

87 afișări

Autopsia va fi efectuată miercuri şi va fi urmată de o serie de teste toxicologice, a precizat Shawn Josephson, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Salt Lake City, care a refuzat să ofere detalii despre circumstanţele în care a murit rockerul american.

Potrivit site-ului TMZ.com, Mike Starr a fost arestat luna trecută pentru posesie de substanţe ilegale, iar poliţia a găsit asupra lui mai multe analgezice şi alte câteva medicamente.

Grupul Alice in Chains s-a format în Seattle la sfârşitul anilor 1980, în acelaşi timp cu alte nume mari din curentul grunge, precum Nirvana şi Pearl Jam, însă a rămas inactiv pentru perioade destul de îndelungate.

Mike Starr a părăsit trupa Alice in Chains în 1993, iar solistul grupului, Layne Staley, a murit din cauza unei supradoze în anul 2002.

După ce a plecat din trupă, Mike Starr a cântat pentru o scurtă perioadă de timp în trupa Sun Red Sun, din care mai făceau parte foştii componenţi ai grupului Black Sabbath Ray Gillen şi Bobby Rondinelli.

Dependenţa de droguri şi de medicamente l-au determinat să participe în anul 2009 la cel de-al treilea sezon al reality show-ului american "Celebrity Rehab", difuzat de postul VH1.

Alice in Chains s-a reîntregit în 2005, cu noul solist William DuVall, şi a lansat, pe 29 septembrie 2009, materialul "Black Gives Way to Blue", primul album de studio al grupului din ultimii 14 ani.

Alice In Chains este o trupă rock americană, înfiinţată în Seattle, în 1987, de chitaristul Jerry Cantrell şi de solistul Layne Staley. Deşi a fost asociată cu genul grunge, stilul trupei a încorporat numeroase elemente de heavy metal.

Trupa a devenit celebră pe plan mondial şi a făcut parte din curentul grunge de la începutul anilor 1990, alături de nume sonore ale acestui gen, precum Nirvana, Pearl Jam şi Soundgarden. Alice In Chains a fost una din cele mai de succes formaţii ale anilor '90 şi a vândut peste 14 milioane de albume numai în Statele Unite, a lansat două albume ce au ajuns pe prima poziţie în clasamentul Billboard 200 - "Jar of Flies" şi "Alice In Chains" - şi a primit şase nominalizări la premiile Grammy.

Trupa Alice in Chains a concertat pentru prima dată în România în iunie 2010, la complexul Romexpo din Capitală, în cadrul Sonisphere Festival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici