Miniseria "The Pacific", marea câştigătoare la categoriile secundare ale premiilor Emmy

Miniseria "The Pacific" a obţinut şapte premii Emmy, în timp ce comedia "Modern Family" şi emisiunea "Saturday Night Live" au câştigat fiecare câte trei distincţii, la gala de decernare a premiilor Emmy la categoriile tehnice, ce a avut loc sâmbătă la Los Angeles.

59 afișări
Imaginea articolului Miniseria "The Pacific", marea câştigătoare la categoriile secundare ale premiilor Emmy

Miniseria "The Pacific", marea câştigătoare la categoriile secundare ale premiilor Emmy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sâmbătă seara au fost decernate pste 70 de premii Primetime Emmy, recompensând în special realizări tehnice (categoriile "creative arts"). Câştigătorii principalelor categorii de premii Emmy, în număr de 26, vor fi anunţaţi pe 29 august, în cadrul unei gale transmise în direct.

Marele câştigător de sâmbătă a fost miniseria "The Pacific", o producţie despre cel de-Al Doilea Război Mondial, care a avut 24 de nominalizări, fiind distinsă cu şapte trofee. Serialul mai este nominalizat la cinci categorii de premii, care vor fi decernate pe 29 august.

Serialul de comedie "Modern Family" a obţinut trei trofee, sâmbătă, ca şi emisiunea "Saturday Night Live", însă mai are opt nominalizări la premiile Primetime Emmy ce vor fi acordate duminica viitoare.

"Saturday Night Live" mai concurează, pe 29 august, la distincţiile pentru cel mai bun spectacol de varietăţi, cea mai bună muzică şi cel mai bun serial de comedie. Cu cele trei trofee primite sâmbătă, palmaresul acestui show de televiziune a ajuns la 28 de premii Emmy, de la începutul emisiunii, în 1976.

"Mad Men", care anul trecut a câştigat premiul pentru cea mai bună dramă, a obţinut şi sâmbătă două distincţii şi concurează, cu nouă nominalizări, la categoriile principale Primetime Emmy.

Actriţa Betty White a câştigat cel de-al cincilea premiu Emmy din carieră, pentru prezentarea unui episod din emisiunea"Saturday Night Live", în timp ce veterana Ann-Margret a primit prima statuetă, ridicând publicul în picioare pentru aplauze. Actriţa de origine suedeză Ann-Margret, în vârstă de 69 de ani, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă invitată într-o dramă, pentru rolul din "Lege şi ordine: Brigada specială/ Law & Order: Special Victims Unit".

White nu a fost prezentă la decernare, dar ar fi mulţumit probabil reţelei de socializare Facebook, pentru premiu. Fanii actriţei de pe Facebook au lansat o campanie pentru a-l convinge pe creatorul emisiunii "Saturday Night Live", Lorne Michaels, să o angajeze pe aceasta ca prezentator-invitat, ceea ce s-a întâmplat.

John Lithgow a câştigat al cincilea Emmy din carieră pentru interpretarea unui criminal în serie în "Dexter". Lithgow, în vârstă de 64 de ani, a mulţumit din greşeală HBO, în loc de Showtime, producătorul serialului.

Cea de-a 62-a gală Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles şi va fi prezentată de actorul american de stand up comedy Jimmy Fallon, devenit celebru graţie scenetelor sale din timpul emisiunii "Saturday Night Live". HBO România va difuza cea de-a 62-a ediţie a galei Premiilor Emmy, în direct, pe 30 august, de la ora 03:00.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul "primetime" a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

The Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici