Ministrul Educaţiei a încurcat anul în care s-a născut, 1971, cu 1941

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a încurcat, vineri, într-un discurs ţinut la Cluj-Napoca, la aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr", anul său de naştere, spunând că s-a născut în anul 1941, după care s-a corectat, precizând că e vorba de 1971.

243 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei a încurcat anul în care s-a născut, 1971, cu 1941

Ministrul Educaţiei a încurcat anul în care s-a născut, 1971, cu 1941 (Imagine: Liviu Chirica/Medifax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a ţinut, vineri, un discurs în faţa cadrelor didactice şi a elevilor Colegiului Naţional Pedagogic "Gheorghe Lazăr" din Cluj-Napoca, la festivitatea împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea instituţiei, şi a promis că va participa şi la aniversarea a 200 de ani.

"Am constatat că în anul 1971 aţi devenit Liceul Pedagogic «Gheorghe Lazăr». Eu sunt născut în 1941, mă scuzaţi, în 1971. Pentru a celebra acest eveniment, am deosebita plăcere să fiu cu dumneavoastră şi vă promit să fiu şi atunci când veţi celebra 200 de ani de existenţă. (...) Sper ca la aniversarea de 200 de ani să ne revedem", a spus Daniel Funeriu.

Directorul colegiului, Mircea Bertea, a precizat că instituţia a fost înfiinţată în octombrie 1871, ca şcoală normală de băieţi, devenind Liceu Pedagogic în anul 1971, iar Colegiu Naţional în 1996.

Potrivit acestuia, printre absolvenţii instituţiei se numără deputatul PDL Ioan Oltean, fostul deputat PUNR Ioan Gavra, baschetbalistul Ghiţă Mureşan şi actorul Dorel Vişan, iar premierul Emil Boc a fost cadru didactic al unităţii de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici