Misiune INEDITĂ: O navă spaţială va împuşca un asteroid, pe 22 februarie | VIDEO

Nava Hayabusa 2, lansată de Japonia, va trage cu gloanţe într-un asteroid. Vehiculul spaţial va ajunge la suprafaţa corpului spaţial Ryugu pe 22 februarie. Acesta are un diametru de aproximativ 1 km.

17323 afișări
Imaginea articolului Misiune INEDITĂ: O navă spaţială va împuşca un asteroid, pe 22 februarie | VIDEO

Misiune INEDITĂ: O navă spaţială va împuşca un asteroid | VIDEO

Apoi, Hayabusa 2 va trage în asteroid cu gloanţe metalice pentru a provoca apariţia de praf şi particule la suprafaţa acestuia. Ulterior, aceste materiale vor fi colectate de braţul robotic al vehiculului.

Misiunea este una extrem de importantă. Cercetătorii speră să afle modalităţi prin care să apere planeta de astreroizi periculoşi, dar şi să vadă dacă din aceste corpuri spaţiale pot fi extrase elemente rare sau valoroase, precum unele metale. 

Prima navă Hayabusa este singura care a reuşit să colecteze materiale dintr-un asteroid şi să le aducă pe Pământ pentru a fi analizate. Noul vehicul dispune de mai mulţi senzori şi se va întoarce pe Terra la sfârşitul anului 2020.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici