Misterul apariţiilor stranii de telefoane Garfield, timp de peste 30 de ani, pe plajele unei regiuni din Franţa, rezolvat. Răspunsul se afla într-o peşteră

Enigma telefoanelor cu motanul Garfield, apărute decenii de-a rândul pe plajele unei regiuni de coastă din Franţa, a fost rezolvată, relatează The Guardian.

6490 afișări
Imaginea articolului Misterul apariţiilor stranii de telefoane Garfield, timp de peste 30 de ani, pe plajele unei regiuni din Franţa, rezolvat. Răspunsul se afla într-o peşteră

Misterul apariţiilor stranii de telefoane Garfield, timp de peste 30 de ani, pe plajele unei regiuni din Franţa, rezolvat. Răspunsul se afla într-o peşteră

Timp de 36 de ani, valurile au adus aproape zilnic pe întinderile de nisip din regiunea Bretania diverse fragmente din ceea ce pare a fi o serie de telefoane tematice cu motanul Garfield, cunoscutul personaj de benzi animate creat de Jim Davis în 1978.

Până recent, nimeni nu ştia de unde proveneau aceste reziduuri portocalii. Uneori, valurile aduceau la mal câte un telefon întreg. În alte dăţi, componente disparate, precum un cap de plastic ori un ochi mecanic, se iţeau din masa de nisip.

Cei care au aflat sursa acestei „invazii” sunt ecologiştii organizaţiei Ar Viltansou. Telefoanele provin dintr-un container care a căzut în mare dintr-un vas comercial în 1983.

Un fermier şi-a amintit că primul telefon Garfield apărut pe o plajă din departamentul Finistere la un an după rătăcirea containerului în Oceanul Atlantic. Mergând pe firul amintirilor acestuia, ecologiştii au ajuns la o peşteră săpată adânc în stâncile pe care se înalţă comuna Plouarzel.

Potrivit şefei organizaţiei Ar Viltansou, Claire Simon-Le Meur, peştera nu este accesibilă decât la reflux. „Am descoperit această peşteră incredibilă, adâncă de 30 metri, şi chiar în capătul ei erau rămăşiţele containerului. La intrarea peşterii era un Garfield agăţat de un perete. Aşa că am ştiut că nu eram pe un drum greşit”, a declarat Claire Simon-Le Meur.

Fabien Boileau, directorul Parcului Natural Iroise, a vizitat, de asemenea, peştera şi spune că enigma a fost rezolvată doar pe jumătate: „De pildă, n-avem nicio idee despre ce s-a întâmplat în acel moment (când containerul a picat în apă – n.r.), a cui era nava şi dacă doar unul sau mai multe containere au căzut în mare”.

Containerul s-ar afla îngropat într-o zonă izolată şi inaccesibilă de pe coasta Bretaniei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici