Misterul unui animal vechi de 18.000 de ani, găsit îngheţat. Creatura conservată aproape perfect i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

Corpul perfect conservat al unui căţeluş de acum 18.000 de ani i-a lăsat pe oamenii de ştiinţă ruşi fără cuvinte, relatează CNN.

23946 afișări
Imaginea articolului Misterul unui animal vechi de 18.000 de ani, găsit îngheţat. Creatura conservată aproape perfect i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

Câine sau lup? Oamenii de ştiinţă puşi în dificultate de animalul conservat de 18.000 de ani în Siberia. Sursa: Twitter

Animalul despre care se crede că ar fi un câine sau un lup, a fost descoperit în estul Siberiei, lângă Yakutsk, având nasul, colţii şi  blana într-o stare remarcabilă mulţumită solului îngheţat care l-a protejat de-a lungul secolelor.

În urma analizelor şi a datării cu carbon s-a ajuns la concluzia că animalul a trait cu aproximativ 18.000 de ani în urmă. Din păcate, rezultatele testelor ADN nu au fost concludente şi rămâne neclar dacă este vorba despre un lup sau despre un câine. Descoperirea sa a fost realizată în vara anului 2018, însă acum au fost prezentate rezultatele testelor efectuate. 

 

„De obicei nu este atât de dificil să deosebeşti cele două specii”, a declarat cercetătorul David Stanton pentru CNN. Printre oamenii de ştiinţă se speculează idea conform căreia misteriosul animal ar putea fi un strămoş comun al câinilor şi al lupilor.

Descoperirea ar putea aduce noi informaţii despre evoluţia acestor animale atât de răspândite. Există de mult timp o ipoteză a apariţiei câinilor ca urmare a domesticirii lupilor şi se crede că procesul a avut loc cu până la 40.000 de ani în urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici