Mitch Mitchell, fostul toboşar al lui Jimi Hendrix, a decedat

Mitch Mitchell, fostul toboşar al legendarului grup al lui Jimi Hendrix, ce făcea furori în anii '60, a decedat miercuri, la vârsta de 62 de ani, din cauze naturale, într-o cameră de hotel, din Oregon, Statele Unite.

63 afișări
Imaginea articolului Mitch Mitchell, fostul toboşar al lui Jimi Hendrix, a decedat

Mitch Mitchell, fostul toboşar al lui Jimi Hendrix, a decedat (Imagine: jimi-hendrix.com)

De origine britanică, Mitchell, ultimul supravieţuitor al grupului lui Hendrix, "The Jimi Hendrix Experience", al cărui ritm sincopat se armoniza cu stilul chitarei lui Hendrix, a fost găsit mort, miercuri, în camera lui de hotel, la primele ore ale dimineţii. Moartea a survenit din cauze naturale, potrivit informaţiilor postate pe site-ul oficial al lui Jimi Hendrix.

"Suntem cu toţii trişti să aflăm că Mitch a murit", a declarat Janie Hendrix, conducătoarea proiectului "Experience Hendrix".

Mitchell tocmai încheiase un turneu în Statele Unite împreună cu "Experience Hendrix", compus dintr-o serie de concerte susţinute în memoria celebrului chitarist, decedat la vârsta de 27 de ani în circumstanţe misterioase, la Londra, în 1970, după ce a devenit celebru datorită albumelor "Are You Experience" şi "Electric Ladyland".

Al treilea membru al grupului lui Hendrix, basistul englez Noel Redding, a decedat în 2003, la vârsta de 57 de ani.

Mitch Mitchell a debutat în showbiz ca actor, dar a abandonat rapid această carieră pentru adevărata lui dragoste, jazz-ul şi muzica rock.

A fost unul dintre cei mai valoroşi toboşari ai epocii sale, a intrat în trupa Jimi Hendrix în 1966 şi a cântat alături de acesta trei ani mai târziu, în timpul celebrului concert de la Woodstock. A înregistrat alături de Hendrix piesele devenite clasice, precum "Fire", "Manic Depression" şi "Third Stone from the Sun".

Mitchell este creditat cu inventarea stilului "fusion", care combină rockul cu jazz-ul şi a fost influenţat de artişti renumiţi din muzica jazz, precum Elvin Jones şi Max Roach. Acest stil face din tobe instrumentul principal din trupă şi a reprezentat un concept inovator în muzica rock and roll.

Mitch Mitchell a jucat în trei filme: "Jimi Hendrix: The Dick Cavett Show" (2002), "Classic Albums: Jimi Hendrix - Electric Ladyland" (1997), "The Rolling Stones: Rock and Roll Circus" (1968).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici