Mitul Dracula va fi promovat pe plan internaţional

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, la Berlin, că România va promova mitul Dracula pe plan internaţional şi va încerca să menţină Castelul Bran în circuitul turistic.

196 afișări
Imaginea articolului Mitul Dracula va fi promovat pe plan internaţional

Mitul Dracula va fi promovat pe plan internaţional (Imagine: Mediafax Foto)

"Este de mare interes să promovăm mitul Dracula. Este foarte important şi trebuie să-l folosim pentru că el există deja în mintea turiştilor", a spus Udrea, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin.

Ea a adăugat că România va folosi în scop turistic legenda lui Dracula şi că va încerca să promoveze, ca destinaţie turistică, Castelul Bran.

"Vrem «să vindem» Castelul lui Dracula, rămâne să vedem însă ce se va întâmpla din punctul de vedere al administrării castelului", a mai spus Udrea.

Castelul Bran a fost retrocedat, în 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg, nepotul reginei Maria şi fiul principesei Ileana, iar până pe 18 mai 2009 va păstra destinaţia de muzeu, fiind în administrarea statului român, prin intermediul Ministerului Culturii.

Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, cea mai mare manifestare de profil din lume, cu un număr de 11.100 de expozanţi din peste 180 de ţări, se desfăşoară în perioada 11-15 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici