Mo'Nique - premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Mo'Nique a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru partitura din "Precious", de Lee Daniels, la cea de-a 82-a ediţie a premiilor Academiei americane de film, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit HBO.

53 afișări
Imaginea articolului Mo'Nique - premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

Mo'Nique - premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Monique Imes, născută pe 11 decembrie 1967, cunoscută sub numele de scenă Mo'Nique, este o actriţă americană de film, televiziune şi stand-up comedy. Mo'Nique a devenit cunoscută pe plan internaţional graţie rolului din serialul de televiziune "The Parkers" şi prestaţiilor susţinute în cadrul unor spectacole de stand-up comedy găzduite de posturile de televiziune Showtime şi Apollo.

Tranziţia ei către marele ecran s-a făcut prin rolurile din lungmetrajele "Phat Girlz" şi "Welcome Home Roscoe Jenkins". În 2009, actriţa americană a fost aclamată de criticii de film din întreaga lume datorită prestaţiei din "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", acest rol aducându-i, printre altele, premiul Sindicatului actorilor americani, Globul de Aur şi BAFTA.

La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate Penelope Cruz - "Nine", Vera Farmiga - "Up in the Air", Anna Kendrick - "Up in the Air" şi Maggie Gyllenhaal - "Crazy Heart".

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit actriţei Penelope Cruz, pentru interpretarea din "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici