Moarte şi muzică: Care sunt cele mai solicitate CÂNTECE la înmormântările din Marea Britanie/ Pastor: Oamenii vor o combinaţie de personal şi familiar

Piesele artistului american Frank Sinatra şi ale cântăreţului britanic Ed Sheeran sunt mai populare decât cântecele tradiţionale la înmormântările britanice, relatează nme.com.

589 afișări
Imaginea articolului Moarte şi muzică: Care sunt cele mai solicitate CÂNTECE la înmormântările din Marea Britanie/ Pastor: Oamenii vor o combinaţie de personal şi familiar

Cântecele lui Frank Sinatra şi Ed Sheeran, printre cele mai solicitate la înmormântările britanice

Într-o cercetare efectuată de cel mai mare lanţ de companii de pompe funebre niciun cântec tradiţional nu a ajuns între primele zece locuri. Acest lucru se petrece pentru prima oară de la lansarea clasamentului, în 2002, arată informaţiile furnizate de firma Co-op Funeralcare.

Cântecul lui Frank Sinatra, "My Way", este pe primul loc. "My Way" a deţinut această distincţie în aproape toate clasamentele realizate, cu excepţia anului 2014. Atunci, celebra piesă a fost devansată în popularitate de "Always Look On The Bright Side Of Life", compoziţia din filmul "Monty Python's Life Of Brian".

Piesa "Supermarket Flowers", semnată de Ed Sheeran, dedicat bunicii artistului, se află pe locul şase. "You Raise Me", cântecul trupei de băieţi Westlife, a urcat până pe locul opt.

Alte alegeri populare sunt "Stairway To Heaven", de la formaţia Led Zeppelin şi "Bat Out Of Hell", piesa cântată de Meat Loaf. "Angels", cântecul lui Robbie Williams, este cea mai cerută compoziţie pop din clasament. Cea mai populară compoziţie clasică este partitura orchestrală "Nimrod", creată de Edward Elgar.

„Lucrul pe care oamenii îl doresc la o înmormântare mai presus de orice este o combinaţie de personal şi familiar", a afirmat reverendul Jeremy Brooks, în cadrul unui focus grup al Bisericii Anglicane dedicat funeraliilor. El consideră că este important ca familia celui decedat să aibă posibilitatea de a alege cântecele de la înmormântări, indiferent că muzica are caracter religios sau nu. Brooks este de părere că genurile muzicale sau piesele care au avut o importanţă în vieţile celor trecuţi în nefiinţă le pot ajuta pe rudele acestora să îi păstreze în amintiri şi să îi jelească.

Născut în 1915, Frank Sinatra a înregistrat primul său disc în 1939 şi a realizat apoi peste 1.400 de înregistrări muzicale, jucând în paralel în 58 de filme. Artistul american, a cărui voce sincopată era adorată de milioane de fani din lumea întreagă, este considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor şi a continuat să înregistreze muzică până în anul morţii sale, 1998. Printre hiturile sale se numără cântece celebre, precum "Strangers in the Night", "My Way", "New York, New York", "Imaginations", "The One I love", "Fools Rush In", "I'll never Smile Again", "I'll Be Seeing You".

În vârstă de 28 de ani, Ed Sheeran, deţinător a patru premii Grammy, este considerat un fenomen al genului folk-pop. El a fost cel mai bine vândut artist al anului 2017, potrivit International Federation of the Phonographic Industry, organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global. Albumul lui Sheeran "Divide", al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar "Shape of You" a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei.

Ed Sheeran va susţine un concert în Bucureşti pe 3 iulie, la Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici