Video Moda în politică: Ce spun politicienii despre stilul vestimentar şi felul în care îşi aleg hainele - VIDEO

După ce criterii îşi aleg politicienii hainele? Ce-i nemulţumeşte? Lui Radu Berceanu model i-a fost Petre Roman, Ecaterinei Andronescu i-a fost model învăţătoarea sa, Elena Udrea invidiază bărbaţii fiindcă au mai puţine probleme cu vestimentaţia, Marko Bela ura costumele, iar Alina Gorghiu tocurile.

1022 afișări

Senatorul PDL Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, spune că sunt politicieni care "au probleme" în privinţa vestimentaţiei.

"Îşi pun costum cu dungi, cu cămaşă cu dungi şi cu cravată cu dungi şi sunt foarte mândri. Parlamentul este un eşantion reprezentativ al populaţiei şi oamenii care, probabil, nu se îmbracă în regulă din populaţie, probabil că trebuie să fie şi în Parlament, ca să-i reprezinte", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Berceanu.

Berceanu l-a avut ca model al eleganţei în modă pe fostul său şef de partid Petre Roman, iar acum îi admiră pe Theodor Meleşcanu şi pe Călin Popescu Tăriceanu.

Radu Berceanu nu-şi bate capul când trebuie să-şi cumpere ceva de îmbrăcat. "Nu prea mă sfătuieşte nimeni. Am nişte idei, (hainele - n.r.) le aleg după ochi. În general, stau puţin în magazine, dar, când intru, dau, aşa, un ochi, dacă e ceva ce mă interesează, iau din prima şi am plecat. Nu durează foarte mult", a explicat Radu Berceanu.

Nu ţine să se îmbrace după "ultimul răcnet" în materie de modă. "Poate să fie şi după penultimul răcnet, dar să fie de calitate", a arătat senatorul PDL.

Colega sa de partid, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, crede, însă, că pentru bărbaţi este mai simplu atunci când vine vorba de vestimentaţie. "Uneori, ca femeie, este mai greu să mergi în deplasări şi să trebuiască să ajungi şi în locul în care este recepţia, să vizitezi şi un şantier, să te duci şi la o întâlnire într-un spaţiu deschis şi să fii pregătită într-o singură vizită cu ţinutele potrivite", a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Udrea.

Ea spune că nu se sfătuieşte cu cineva când îşi alege hainele, ci ea este cea care decide, că o femeie trebuie să fie "pe tocuri" la un dineu şi să aibă încălţăminte de şantier " când vizitează un obiectiv".

"Pentru un bărbat e simplu, e în costum şi e potrivit cu toate. O femeie trebuie să fie pe tocuri la dineu, la o recepţie, trebuie să-şi ia încălţăminte de şantier când, peste 30 de minute, vizitează un obiectiv", a arătat Elena Udrea.

Ea a spus că, în afară de aceste "dificultăţi", nu crede că este important felul în care se îmbracă, atâta vreme cât efectul "se înscrie în linia, normală, comună", a politicienilor din generaţia sa.

"În afară de aceste dificultăţi, pe care le am atunci când într-o singură zi trebuie să fac faţă unor provocări de ţinută total diferite, în rest, cred că nu este important felul în care mă îmbrac, pur şi simplu, atâta vreme cât efectul e în linia normală, comună, a politicienilor din generaţia mea", a explicat Elena Udrea.

Vicepremierul Marko Bela (UDMR) spune că el este conservator şi nu prin haine încearcă să se impună.

"Până să devin politician, aveam o antipatie viscerală faţă de costum, cravată şi servietă. După aceea, m-am trezit că umblu tot timpul în costum şi cu servietă", a declarat Marko Bela, pentru MEDIAFAX.

El a menţionat că soţia îl ajută la alegerea vestimentaţiei.

Deputatul PNL Alina Gorghiu spune că, atunci când vine la Parlament, încearcă să fie "cât se poate de decentă" şi că nu se împacă foarte bine cu pantofii cu toc.

"Îmi cumpăr hainele de pe Internet, pentru că nu am timp de cumpărături. Am o doamnă în viaţa mea care îmi face rochii, îmi ştie măsurile", a arătat Alina Gorghiu.

Gorghiu o are ca "model de eleganţă" pe Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a precizat că nu a alergat niciodată "după extravaganţe" în materie de vestimentaţie.

"Am încercat prin modul în care m-am îmbrăcat să nu existe o discrepanţă între ceea ce sunt eu în interiorul meu şi ceea ce pun pe mine şi cum mă văd ceilalţi. N-am alergat niciodată după extravaganţe, n-am alergat niciodată după lucruri scumpe. Mi-am ales întotdeauna lucrurile care să se potrivească cu mine. Şi, dacă sunt şi drăguţe, cu atât mai frumos", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ecaterina Andronescu.

Ea a arătat că îşi alege hainele din magazinele existente în România, că primul său model în vestimentaţie a fost învăţătoarea sa şi crede că un model trebuie să corespundă devizei lui Cehov, adică: "Totul trebuie să fie frumos, de la haine până la suflet!".

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici