Momentul în care Regina Angliei s-a ascuns de soţii Ceauşescu în grădina Palatului Buckingham, subiectul unui nou documentar britanic

Un nou documentar despre Familia Regală britanică surprinde momentul în care Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a văzut nevoită să se ascundă în grădină, îngrozită să de ideea că s-ar putea întâlni cu Nicolae Ceauşescu, arată Daily Mail.

4170 afișări
Imaginea articolului Momentul în care Regina Angliei s-a ascuns de soţii Ceauşescu în grădina Palatului Buckingham, subiectul unui nou documentar britanic

Sursa FOTO: Hepta.ro

Într-un material intitulat ”The royal guests from hell”, Daily Mail, dezvăluie o serie de momente stânjenitoare sau amuzante care fac obiectul documentarului ”Inside The Crown: Secrets Of The Royals”, care va fi difuzat de ITV în a doua parte a lunii ianuarie.

Jurnalistul Robert Hardman a investigat documentele păstrate de Arhivele Naţionale din Kew pentru noua serie de documentare descoperind mai multe detalii amuzante în scrisorile celor care s-au aflat în apropierea figurilor regale.

Jurnalistul a descoperit în corespondenţa regală şi noi aspecte legate vizita întreprinsă de Nicolae Ceauşescu la Buckingam Palace, în 1978. Documentele arată cât de stânjenitor a fost momentul în care Reginei i s-a cerut să îl întâmpine pe Ceauşescu pentru a asigura încheierea unui acord comercial.

”În arhivă se găseşte o scrisoare redactată de ministrul de externe britanic din acel moment, David Owen care îl întreabă pe secretarul său personal, «Cine a acceptat vizita aceasta? Eu? Dacă eu am fost, îmi pare rău». Am vorbit mult cu David care îşi aminteşte că în mijlocul vizitei şi-a dat seama de ceea ce se petrecea şi că se gândea «Ce dracu se întâmplă? E vina mea?»”, a dezvăluit jurnalistul. Se pare că Regina nu a fost prea mulţumită de vizita lui Ceauşescu. ”Mi s-a spus că Regina l-a găsit pe Ceauşescu atât de neplăcut încât atunci când îşi plimba câinii şi l-a văzut pe acesta alături de soţie în grădinile palatului s-a ascuns. E singura dată când Regina s-a ascuns în propria grădină!”, a comentat Hardman.

Pe lista momentelor delicate abordate de noul documentar se mai găsesc relaţia prinţesei Margaret cu căpitanul Peter Townsend ca şi momentul în care guvernul britanic a vrut să facă economie şi a propus achiziţionarea unui covor roşu la mâna a doua pentru a fi folosit în Catedrala Westminster.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici