Momentul spectaculos în care mai multe explozii eliberează apa unui fluviu de sub gheaţă | VIDEO

O echipă din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a fost trimisă ca să dinamiteze gheaţa de pe o porţiune a fluviului Amur. Momentul exploziei este unul spectaculos.

1805 afișări
Imaginea articolului Momentul spectaculos în care mai multe explozii eliberează apa unui fluviu de sub gheaţă | VIDEO

Momentul spectaculos în care un lanţ de explozibil eliberează apa unui fluviu de sub gheaţă | VIDEO

Un video postat recent pe site-ul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia surprinde operaţiunea de spargere a unor suprafeţe întinse de gheaţă în apropiere de satul Chernyaevo, regiunea Amur.

Pe măsură ce primăvara îşi intră în drepturi în Orientul Îndepărtat al Rusiei şi zăpezile încep să se topească, autorităţile obişnuiesc să folosească explozibil pe cursul râurilor pentru a reduce riscul de inundaţii.

Exploziile dislocă stratul de gheaţă, permiţând astfel apei să care bucăţile înainte ca acestea, topindu-se, să devieze râul din matcă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici