Monica Columbeanu: Dincolo de avantajele materiale, Irina are nevoie de dragostea mamei - VIDEO

Monica Columbeanu scrie, în cererea de recurs la decizia prin care Judecătoria Buftea i-a încredinţat-o pe Irina temporar, lui Irinel Columbeanu, că indiferent cât de mulţi bani sau avantaje materiale i-ar oferi acesta, micuţa are nevoie de dragostea şi căldura mamei, relatează stirileprotv.ro.

280 afișări
Imaginea articolului Monica Columbeanu: Dincolo de avantajele materiale, Irina are nevoie de dragostea mamei - VIDEO

Monica Columbeanu: Dincolo de avantajele materiale, Irina are nevoie de dragostea mamei (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

În cererea de recurs, care are şase pagini, Monica Columbeanu scrie că "indiferent ce condiţii de viaţă ar avea în locuinţa de la Izvorani, indiferent cât de mulţi bani sau avantaje materiale i-ar oferi tatăl, acestea nu vor putea înlocui niciodată dragostea şi căldura mamei", conform stirileprotv.ro.

Monica argumentează că fetiţa a crescut lângă ea şi mama ei şi că sunt foarte ataşate, micuţa având condiţiile "necesare bunei dezvoltări''.

"Irinel Columbeanu a devenit interesat de fiica noastră în momentul în care a înţeles că mă pierde, folosind copilul pentru a se răzbuna pe mine", mai scrie Monica Columbeanu.

Ea face referire şi la filmuleţul în care soţul său apare în situaţii compromiţătoare. "A circulat un filmuleţ cu soţul meu în situaţii compromiţătoare, ceea ce m-a determinat să mă distanţez de acesta pentru a-i da posibilitatea să se gândească dacă doreşte să trăiască într-un mediu familial sau dacă doreşte să fie liber", mai scrie Monica.

Aceasta mărturiseşte că a fost profund afectată de cele întâmplate şi că i-a atras atenţia lui Irinel că ar putea să dispară din viaţa lui, ea adăugând însă că nu vrea să se mute definitiv în Statele Unite.

Pe de altă parte, Irinel Columbeanu a revocat actul de donaţie privind apartamentul de pe Calea Victoriei şi i-a cerut Monicăi să părăsească imobilul.

Video Stirileprotv.ro

Magistraţii care au dispus ca Irina Columbeanu să rămână temporar în grija tatălui ei afirmă, în motivarea deciziei, că între niciunul dintre cei doi părinţi şi copilul în vârstă de cinci ani nu există o legătură "foarte puternică", însă condiţiile oferite ei de tată sunt "preferabile".

"Instanţa apreciază, raportat la toate elementele menţionate anterior, că reclamanta pârâtă nu face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut minora, după cum nu face dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între mamă şi copil. Chiar dacă această din urmă observaţie este pe deplin aplicabilă şi în cazul pârâtului reclamant, instanţa remarcă, totuşi, faptul că probatoriul sumar îngăduit în această procedură permite a trage concluzia că pârâtul reclamant beneficiază de condiţii preferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", se arată în motivarea deciziei de luni prin care Judecătoria Buftea a stabilit ca Irinel Columbeanu să primească temporar custodia copilului, până la soluţionarea definitivă a divorţului.

Instanţa a avut în vedere, în luarea deciziei, faptul că, pe de-o parte, Monica Columbeanu a susţinut, în faţa instanţei, că locuieşte într-un apartament în centrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu în timpul căsniciei. Donaţiile între soţi în timpul căsniciei sunt revocabile însă, omul de afaceri anunţând chiar că intenţionează să anuleze actul de donaţie, autentificat la biroul notarial al Ioanei Popescu Tăriceanu, soţia fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, Irinel Columbeanu a depus la instanţă o copie după un "card de identificare" emis de autorităţile din statul american California, conform căruia Monica Columbeanu ar avea un domiciliu stabil în Los Angeles până cel puţin în august 2011.

În al treilea rând, un raport de evaluare psihologică a arătat că Irina Columbeanu nu mai vrea să ajungă în America, ea rugându-se "lui Moş Crăciun" să o ajute să nu se mai întoarcă niciodată la colegii de la grădiniţa de peste ocean.

Având în vedere faptul că fiica celor doi are o problemă la gândul că ar reveni în California, pe de-o parte, şi situaţia locativă ambiguă a mamei ei, pe de altă parte, instanţa a decis să-i acorde temporar lui Irinel Columbeanu custodia copilului.

"Instanţa observă, pe baza actelor depuse în acest stadiu, fără a analiza în fond această chestiune litigioasă, că pârâtul reclamant face dovada cel puţin a aparenţei unui domiciliu stabil, pe când reclamanta pârâtă nu produce astfel de dovezi: dimpotrivă, actele depuse par a contura o situaţie de relativ provizorat", afirmă judecătorii ilfoveni în motivarea deciziei lor în chestiunea custodiei temporare a copilului soţilor Columbeanu.

Instanţa Judecătoriei Buftea a respins, luni, cererea Monicăi Columbeanu de a-i fi încredinţată fetiţa până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul divorţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici