Monica Columbeanu şi-a luat fetiţa de la Izvorani. Executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie la poarta lui Irinel Columbeanu - VIDEO, FOTO

Monica Columbeanu a plecat, vineri după-amiaza, de la reşedinţa soţului ei din Izvorani împreună cu Irina, după ce a venit însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie pentru a-şi lua fetiţa, în urma deciziei instanţei de a-i încredinţa minora până la soluţionarea procesului de divorţ.

711 afișări
Imaginea articolului Monica Columbeanu şi-a luat fetiţa de la Izvorani. Executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie la poarta lui Irinel Columbeanu - VIDEO, FOTO

Monica Columbeanu şi-a luat fetiţa de la Izvorani. Executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie la poarta lui Irinel Columbeanu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Monica Columbeanu a aşteptat mai multe ore la poarta vilei din Izvorani să-i fie încredinţată fetiţa, la un moment dat autorităţile au intrat pentru a o lua pe Irina.

Iniţial, Irina urma să fie scoasă din curtea reşedinţei cu o ambulanţă, Irinel Columbeanu susţinând că aceasta are rubeolă. După ce medicii au examinat-o, însă, au constatat că fetiţa nu are această boală, astfel că a ieşit de pe proprietate de mână cu mama ei, amândouă zâmbind. La un moment dat mama şi-a luat în braţe fetiţa, ducând-o în maşină.

Avocatul Monicăi Columbeanu a susţinut că Irinel Columbeanu s-a opus până în ultimul moment executării silite, prin refuzul de a le permite soţiei şi celor care o însoţeau să intre în casă ori prin tentativa de a-şi ascunde fiica, însă, într-un final, copilul şi-a revăzut bucuros mama.

"Fetiţa s-a bucurat enorm să-şi vadă mama, a sărit în braţele ei. Acum se iubesc amândouă", a declarat, vineri, avocatul Ionuţ Dojană, cel care o reprezintă pe Monica Columbeanu.

Avocatul a însoţit-o pe clienta sa în locuinţa soţului acesteia, după ce, la capătul a mai bine de o oră de aşteptare în faţa porţii, autorităţile au decis intervenţia pentru a pune în executare hotărârea judecătorească.

"Nu ne-a permis accesul în casă, a încercat să ascundă fetiţa", le-a spus avocatul jurnaliştilor.

Autorităţile au deschis, vineri după-amiază, în jurul orei 15.30, poarta reşedinţei de la Izvorani, unde locuieşte Irinel Columbeanu, pentru a o lua pe fiica sa şi a o încredinţa Monicăi Columbeanu, potrivit unei hotărâri judecătoreşti învestită cu titlu executoriu.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit articolului 307 din Codul penal, nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivii legii, se pedepseşte cu închisoare de o lună la trei luni sau cu amendă, constituind infracţiunea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului.

Alineatul doi al articolului 307 prevede că se sancţionează cu închisoare de o lună la trei luni sau cu amendă fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, împăcarea părţilor înlăturând răspunderea penală.

Articolul 3 din Convenţia Universală privind drepturile copilului arată că "în toate acţiunile care privesc copiii, întreprinse de instituţiile de asistenţă socială publice sau private, de instanţele judecătoreşti, autorităţile administrative sau de organele legislative, interesele copilului vor prevala".

Monica Columbeanu o poate lua pe Irina de la Izvorani cu executor judecătoresc, cererea sa de executare silită a deciziei de încredinţare a copilului fiind admisă, joi, de instanţa Judecătoriei Buftea.

Monica Columbeanu a fost de mai multe ori la casa din comuna ilfoveană Izvorani a soţului ei pentru a o lua pe Irina, însă nu a putut vorbi cu Irinel Columbeanu şi nu a fost niciodată primită pe proprietatea acestuia.

Procesul de divorţ al soţilor Columbeanu este judecat de o instanţă a Judecătoriei Buftea, următorul termen fiind stabilit pentru 2 mai.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu preciza, joi, într-un comunicat, că va fi de acord ca fiica sa Irina să fie încredinţată mamei îndată de decizia în acest sens "va deveni oficial învestită, iar executarea ei încuviinţată" şi că "refuzul de a pleca la mamă" vine din partea copilului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici