Morcheeba, Parov Stelar şi Helene Segara cântă în octombrie la Bucureşti

Morcheeba, Parov Stelar şi Helene Segara se numără printre artiştii care vor cânta, în octombrie, în Capitală, alături de mai multe trupe rock, dar şi pe lângă concertele de acordeon, jazz, electro sau cu hiturile The Beatles.

692 afișări
Imaginea articolului Morcheeba, Parov Stelar şi Helene Segara cântă în octombrie la Bucureşti

Morcheeba, Parov Stelar şi Helene Segara cântă în octombrie la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primul concert al lunii este unul rock, al trupei In Flames, la Arenele Romane, pe 1 octombrie. Concertul face parte dintr-un turneu organizat cu ocazia lansării, în luna iunie, a celui mai recent album al trupei, "Sounds of a playground fading", care se bucură deja succes.

Înfiinţată în anul 1990, In Flames a vândut peste 2,5 milioane de albume în lumea întreagă şi a câştigat numeroase premii: patru Grammy, Best International Band, obţinut la gala Metalhammer Golden Gods, şi Best Hard Rock, pentru albumul "A Sense of Purpose". Considerată una dintre primele trupe ale genului melodic death metal, In Flames a devenit cunoscută datorită unor piese precum "Come clarity", "Take this life" şi "The jester race".

Tot pe 1 octombrie, va concerta în Kulturhaus trupa irlandeză de black metal ambiental Altar of Plagues, în cadrul seriei de evenimente Kruna, care continuă pe 22 octombrie cu concertul trupei franceze Kwoon, în acelaşi club bucureştean.

Trupa londoneză Neurotic Mass Movement, ce combină vocea intensă a lui Yin Neurotic şi sunetul dramatic al chitării lui David Neurotic, soundul electro cu cel avant-rock, va cânta în clubul Control pe 6 octombrie, lansând cu această ocazie, la Bucureşti, în avanpremieră, single-ul "Tragic Machine".

Pe 8 octombrie, Sala Polivalentă din Bucureşti găzduieşte show-ul Parov Stelar şi Morcheeba. Cele două trupe care au sute de fani români revin la Bucureşti pentru un nou spectacol, în deschiderea căruia cântă românii de la The Amsterdams şi Electric Brother.

Tot pe 8 octombrie, la Arenele Romane, va concerta trupa tribut The Love Beatles.

În ziua următoare are loc, la Arenele Romane, Romanian Rock Meeting, cu Pain of Salvation şi Von Hertzen Brothers. Evenimentul va avea loc într-un cort special amenajat, încălzit printr-o instalaţie de climatizare de mare putere.

Pe 15 octombrie, de la ora 22.00, Armin van Buuren mixează la Sala Polivalentă din Bucureşti, în cadrul unui nou eveniment The Mission.

Pe 21 octombrie, Helene Segara va concerta la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din Festivalului Muzicii Franceze la Bucureşti şi este organizat de Dream Productions.

În cadrul unei emisiuni de televiziune din Franţa, Helene Segara - o divă a muzicii franceze, cunoscută pentru colaborările sale cu artişti precum Andrea Bocelli şi Laura Pausini - s-a arătat foarte încântată de apropiata întâlnire cu publicul din România, declarând că este bucuroasă că va concerta la Bucureşti şi de-abia asteaptă să vină în România.

Pe 22 octombrie artistul Nana va susţine un concert în The Silver Church.

Festivalul Nopţi albe de acordeon, organizat de acordeonistul Emy Drăgoi, va aduce la Bucureşti, pe 22 şi 23 octombrie, mai mulţi virtuozi ai acestui instrument, precum Maryll Abbas, William Sabatiers (Franţa), Maria Selezneva, Duo Jbanvo (Rusia), Romeo, Andrea Morandini (Italia).

Pe 23 octombrie, Ten Years After, unul dintre grupurile din elita mondială a muzicii rock, care a facut istorie prin recitalul din cadrul celebrului festival Woodstock din 1969, va cânta la Sala Palatului. În aceeaşi seară, în clubul Wings, va avea loc concertul trupei newyorkeze hardcore Pro-Pain.

Bucureştenii se vor putea delecta şi cu acorduri din diferite stiluri de jazz, cu Pat Metheny Trio, pe 25 octombrie la Sala Palatului. Grupul a fost fondat în 1977 de chitaristul şi compozitorul american Pat Metheny, câştigător a 18 premii Grammy în 12 categorii diferite. Pat Metheny Group este singura trupa care a câştigat premiul Grammy mai mult de şapte ori consecutiv.

Tot la Sala Palatului, pe 26 octombrie, Tudor Gheorghe prezintă "Vremea Nemâniei", iar seria show-urilor muzicale din octombrie este încheiată de concertul "Îţi mulţumesc" al trupei Direcţia 5, de pe data de 29, în acelaşi loc.

Concertele lunii octombrie la Bucureşti

1 octombrie
In Flames - Arenele Romane

6 octombrie
Neurotic Mass Movement - Control

8 octombrie
Morcheeba, Parov Stelar Band - Sala Polivalentă
The Love Beatles - Arenele Romane

9 octombrie
Romanian Rock Meeting - Arenele Romane

15 octombrie
Armin van Buuren - Sala Polivalentă

21 octombrie
Hélène Ségara - Sala Palatului

22 octombrie
Nana - The Silver Church

22 - 23 octombrie
Nopţi albe de acordeon - Tinerimea Română

23 octombrie
Ten Years After - Sala Palatului
Pro-Pain - Wings

25 octombrie
Pat Metheny Trio - Sala Palatului

26 octombrie
Tudor Gheorghe - "Vremea nemâniei" - Sala Palatului

29 octombrie
Direcţia 5 - "Îţi mulţumesc" - Sala Palatului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici