Morgan Freeman continuă să joace, deşi are o mână paralizată

Actorul american Morgan Freeman, rănit într-un grav accident de automobil petrecut în 2008, a mărturisit recent că mâna lui stângă este în continuare paralizată, informează popeater.com.

219 afișări
Imaginea articolului Morgan Freeman continuă să joace, deşi are o mână paralizată

Morgan Freeman continuă să joace, deşi are o mână paralizată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nervii din acea zonă au fost afectaţi, iar lucrurile nu s-au îmbunătăţit de atunci. Nici acum nu pot să o mişc", a declarat actorul american pentru revista People.

"Dacă nu îţi mişti mâna, aceasta se va umfla. Ştiaţi că o persoană îşi mişcă mâinile de cel puţin un milion de ori într-o zi?", a adăugat Morgan Freeman.

Accidentul a avut loc în noaptea de 3 august 2008, în apropierea unei reşedinţe pe care Morgan Freeman o deţine în oraşul Charleston. Actorul a pierdut controlul asupra automobilului, a intrat într-un şanţ, provocând rostogolirea maşinii. O femeie, Demaris Meyer, care se afla în maşină cu actorul, a declarat că, deşi presa a scris că ea şi Morgan Freeman au o relaţie, ei s-au întâlnit în noaptea accidentului într-un club de muzică country, unde au luat cina cu un grup de prieteni comuni, precizând că nu a existat niciodată o legătură romantică între ei.

Morgan Freeman a fost spitalizat timp de patru zile după accident, având o mână şi un cot fracturate. Demaris Meyer a fost transportată cu elicopterul la un spital din zonă, pentru că a suferit numeroase răni, inclusiv un traumatism cranian care a condus ulterior la dificultăţi cognitive şi o pierdere temporară a memoriei. Ea nu s-a mai întors la locul său de muncă, unde lucra în funcţia de asistent de direcţie.

Demaris Meyer l-a dat în judecată pe Morgan Freeman, în vârstă de 72 de ani, în februarie 2009, acuzându-l de neglijenţă în conducerea automobilului. În noiembrie 2009, cele două părţi au ajuns la o înţelegere legală, iar victima şi-a retras acuzaţiile.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood, în care îi dădea replica lui Hilary Swank şi lui Eastwood însuşi.

Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada / Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy / Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor / The Shawshank Redemption" şi recent lansatul "Invictus/ Neînfrânt", în regia lui Clint Eastwood.

Totodată, Morgan Freeman va juca alături de Helen Mirren şi de Bruce Willis în thrillerul de spionaj "Red".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici