Moschei mobile pentru fanii fotbalului din Arabia Saudită

Poliţia religioasă a instalat "moschei mobile" în Riyad pentru ca fanii saudiţi să nu uite de cele cinci rugăciuni zilnice şi să se poată ruga în timpul partidelor de la Cupa Mondială.

25 afișări
Imaginea articolului Moschei mobile pentru fanii fotbalului din Arabia Saudită

Moschei mobile pentru fanii fotbalului din Arabia Saudită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii "Comisiei pentru promovarea virtuţii şi prevenirii viciilor" au desfăşurat astfel covoare de rugăciuni în cafenelele din Riyad, unde fanii se adună în fiecare seară de la începerea Cupei Mondiale.

Aceste "moschei mobile" au menirea de a se asigura că saudiţii nu uită să se roage la apus, atunci când meciurile au loc în timpul zilei. Marţi, chemarea la rugăciune a intervenit în momentul în care Japonia şi Paraguay se pregăteau de executarea loviturilor de departajare.

În concordanţă cu legile în vigoare în regatul ultraconservator, conform cărora şcolile trebuie să se închidă în momentul rugăciunilor, ecranele uriaşe din cafeneaua La Caverna din Riyad au fost închise.

Poliţia religioasă a pus covoare pe trotuar, în timp ce chemarea la rugăciune era făcută cu ajutorul unor megafoane care erau instalate pe camioanele lor, dotate, de asemenea, cu robinete pentru ca saudiţii să poată face spălarea rituală.

"Acesta este un mod convenabil de a permite tuturor să se roage", a declarat Khalid al-Russias, şeful poliţiei religioase.

Un iordanian, aflat şi el de faţă a afirmat: "Nu vă temeţi, pierdem doar cinci minute din meci".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici