Reţeta unei căsătorii fericite. Sfaturi de la un bărbat cu 37 de ani de experienţă

  • După 37 de ani de căsătorie, un bărbat oferă sfaturi despre cum se menţine o relaţie fericită şi de lungă durată.
  • Timp de 37 de ani, cuplul a ieşit la întâlniri săptămânale.
  • Cadoul cel mai preţios este atenţia.
Urmărește
1348 afișări
Imaginea articolului Reţeta unei căsătorii fericite. Sfaturi de la un bărbat cu 37 de ani de experienţă

Reţeta unei căsătorii fericite. Sfaturi de la un bărbat cu 37 de ani de experienţă

Malcolm Gladwell spunea că, pentru a deveni expert în ceva, trebuie să faci acel lucru timp de 10.000 de ore.

„Eu şi soţia mea, Pam, suntem căsătoriţi de 37 de ani. Asta înseamnă 13.404 zile, adică 321.696 de ore. Chiar şi după ce am luat în calcul numărul mare de ore petrecute dormind, lucrând, urmărind interese personale, uitându-mă la televizor, am depăşit cu mult 10.000 de ore”, spune Gladwell, potrivit Business Insider.

La 67 de ani, a petrecut mai mult timp din viaţă cu soţia sa, decât fără ea. Aşadar, se simte un expert în a fi căsătorit atât de mult timp.

„Când Pam şi cu mine ne uităm la facturile de pe cardul de credit, spunem întotdeauna ceva de genul: <Uau, chiar am cheltuit atât de mult pe cine luna trecută?>. Răspunsul este în mod inevitabil da, am făcut-o. Dar seara de întâlnire este cea mai bună investiţie pe care o putem face în căsnicia noastră. Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi şi aperitive. Trecem în revistă zilele noastre, săptămâna noastră şi toate subiectele asociate: locurile de muncă, copiii noştri, copiii lor, angajamentele noastre punctuale faţă de condiţia fizică, cele mai recente radiografii, duşul, modul în care probabil că nu avem nevoie de o altă băutură, şi aşa mai departe. Rămânem conectaţi”, declară bărbatul.

Cel mai mare cadou de căsătorie nu sunt bijuteriile şi nici măcar sălătoriile, ci atenţia. Seara de întâlnire este o atenţie reciprocă: „Amândoi aşteptăm cu nerăbdare serile de joi. Mă întreb câte ore am petrecut la întâlniri? Poate că şi eu sunt expert în mâncarea la restaurant”.

Multă vreme, el a folosit un „consilier financiar” despre care acum spune că nu avea nicio pregătire formală şi părea că habar nu avea ce să facă: „Consilierul nostru eram eu. Pe măsură ce se apropia pensionarea şi se apropiau decizii importante, Pam şi cu mine am început să ne confruntăm în privinţa deciziilor financiare. Întotdeauna perspicace, ea a pus la îndoială precizia foilor mele de calcul, precum şi acurateţea ipotezelor mele pe care le luam de pe Google. Au apărut certuri intense. Era timpul să aducem ajutor profesionist. Cel mai mare beneficiu nu a fost pentru finanţele noastre, ci pentru căsnicia noastră. Acum avem o sursă raţională, verificată profesional, de adevăr financiar. Ne-a pus pe o traiectorie rezonabilă până la pensie şi dincolo de ea. Asta este o uşurare imensă. Încă mai avem certuri, dar cel puţin avem cifre de încredere pe care să ne sprijinim deciziile”.

Bărbatul dezvăluie, de asemenea, că vorbeşte cu soţia lui despre moarte: „Ştiu că sună morbid, dar dacă depăşim estimările, Pam şi cu mine mai avem aproximativ 20 de veri. Patruzeci de zile de naştere, câte 20 pentru fiecare dintre noi. Poate 100 de călătorii, dacă operaţia mea lombară rezistă. O sută de piese de teatru şi spectacole. Patruzeci de întâlniri cu vechii mei prieteni din facultate. Douăzeci de aniversări. Aceste calcule nu mă întristează. Îmi aranjează mintea. Mă fac să vreau să mă asigur că fiecare dintre aceste ocazii este fericită şi petrecută cu oamenii potriviţi”.

Când oamenii îi spun că el şi soţia mea sunt „norocoşi" că au rămas căsătoriţi timp de 37 de ani, îşi aminteşte o zicală atribuită lui Arnold Palmer: „Cu cât exersez mai mult, cu atât devin mai norocos": „La 67 de ani, am exersat destul de mult să fiu căsătorit cu Pam. Dar da, sunt şi un om norocos”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici