Motanul care i-a salvat viaţa stăpânei sale de peste 50 de ori. Capacităţile extraordinare ale animalului

Un motan din Marea Britanie, Walter, i-a salvat viaţa stăpânei sale de peste 50 de ori, detectând crizele de diabet pe care aceasta le făcea în somn, potrivit The Sun.

928 afișări
Imaginea articolului Motanul care i-a salvat viaţa stăpânei sale de peste 50 de ori. Capacităţile extraordinare ale animalului

Sursa: Profimedia Images

Hazel Parkyn, fostă asistentă medicală, din Dorset, Marea Britanie, suferă de diabet de tipul I şi, dacă îi scade glicemia în timp ce doarme, poate suferi convulsii şi chiar să intre în comă, consecinţele fiind potenţial fatale.

Motanul Walter, în vârstă de nouă ani, a salvat-o pe stăpâna sa din astfel de situaţii, de peste 50 de ori.

Walter poate detecta modificările chimice care se produc în corpul femeii în momentul în care îi scade glicemia şi o atinge pe faţă până se trezeşte.

Hazel spune că, iniţial, şi-a luat un câine, un labrador pe nume Chloe, care să o ajute special cu această boală, însă patrupedul nu a putut fi dresat în acest sens. Ulterior, l-a adoptat şi pe Walter.

Femeia a mai povestit că, prima dată când acesta a ajutat-o, ea nu şi-a dat seama ce face acesta. Motanul a trezit-o într-o noapte şi, când a încercat să aprindă lumina, femeia şi-a dat seama că este ameţită şi că i-a scăzut glicemia. După ce şi-a măsurat glicemia, şi-a dat seama că scăzuse la un nivel potenţial fatal.

Clare Hemington, specialist în comportament felin, a explicat pentru The Sun că pisicile au simţul mirosului de 14 ori mai puternic decât al oamenilor.

Medicul Marios Anastasiadis a spus că sunt binecunoscute cazurile de câini care pot detecta crizele de diabet, dar că este pentru prima dată când aude că o pisică poate face acest lucru.

Diabetul este caracterizat de creşterea anormală a nivelului de zahăr în sânge. Diabetul de tipul I atinge în general subiecţii tineri şi reprezintă cam 10% din totalul cazurilor, în timp ce diabetul de tip II apare mai ales la vârsta adultă şi este influenţat de obezitate şi sedentarism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici