MTV MOVIE AWARDS 2012: "Jocurile foamei", marele câştigător. Lista câştigătorilor

Lungmetrajul "Jocurile foamei/ The Hunger Games" a fost marele câştigător la gala MTV Movie Awards 2012, obţinând patru premii, dar trofeul pentru cel mai bun film a revenit, pentru al patrulea an consecutiv, unei pelicule din seria "Amurg/ Twilight".

1275 afișări
Imaginea articolului MTV MOVIE AWARDS 2012: "Jocurile foamei", marele câştigător. Lista câştigătorilor

MTV MOVIE AWARDS 2012: "Jocurile foamei", marele câştigător. Lista câştigătorilor

Cea de-a 21-a gală MTV Movie Awards a avut loc duminică seară, la Gibson Amphiteatre din Los Angeles, a fost prezentată de actorul de comedie Russell Brand şi a fost difuzată live de postul MTV.

Filmul postapocaliptic "The Hunger Games" - care fusese nominalizat la opt categorii - a câştigat trofeele pentru cea mai bună interpretare masculină (Josh Hutcherson), cea mai bună interpretare feminină (Jennifer Lawrence), cea mai bună transformare (Elizabeth Banks) şi cea mai bună scenă de luptă.

Premiul pentru cel mai bun film al anului - decis de fani în urma voturilor online - a fost atribuit peliculei cu vampiri "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I/ The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1". La categoria "cel mai bun film al anului" au mai fost nominalizate peliculele "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2", "Culoarea sentimentelor/ The Help", "Jocurile foamei/ The Hunger Games" şi "Domnişoare de onoare/ Bridesmaids".

Comedia "Bridesmaids" a primit două trofee - care au forma unei cutii cu popcorn aurite -, printre care cel pentru cea mai bună interpretare - comedie (Melissa McCarthy).

Ultima parte a seriei "Harry Potter" a câştigat, în schimb, premiul pentru cea mai bună distribuţie şi cel mai bun erou.

Starul filmului "Descendenţii/ The Descendants" Shailene Woodley a câştigat premiul pentru cel mai bun debut.

Actorul american Johnny Depp a fost recompensat cu Generation Award, pentru contribuţia deosebită adusă industriei cinematografice în ultimii 20 de ani, graţie unor roluri de excepţie precum cele din filmele " Edward Mâini-de-foarfece", "Charlie şi Fabrica de Ciocolată" şi " Legenda călăreţului fără cap".

"Este, în principiu, ca un premiu "pleacă din branşa asta", atunci când ai făcut prea mult... În mod evident, este ceva dubios cu mine", a glumit Depp în timpul discursului de acceptare a trofeului.

Starul seriei "Piraţii din Caraibe/ Pirates of the Caribbean" şi-a arătat şi talentul de chitarist, alăturându-se membrilor trupei de rock The Black Keys pentru single-urile "Gold On The Ceiling" şi "Lonely Boy".

Premiile MTV Movie includ şi câteva categorii mai puţin "politicoase", în acest sens, actriţa Jennifer Aniston primind trofeul pentru cea mai bună ticăloasă, pentru rolul din "Horrible Bosses".

Premiul pentru cel mai bun sărut le-a revenit actorilor principali din seria "Twilight" - Kristen Stewart şi Robert Pattinson -, pentru toate scenele de gen prezentate pe marele ecran în ultimii trei ani.

Un moment mai emoţionant al galei a fost cel în care Christian Bale, starul seriei "Batman", a prezentat un trailer exclusiv pentru cel mai nou film al său, "The Dark Knight Rises" - care va avea premiera curând -, după ce pe scenă au rulat imagini cu regretatul Heath Ledger jucând personajul Joker din această franciză de succes.

Gala MTV Movie Awards este una dintre cele mai urmărite emisiuni de televiziune pentru publicul tânăr şi reprezintă o bună platformă de lansare pentru multe dintre filmele produse la Hollywood, care se adresează în special spectatorilor tineri şi care vor ajunge pe marile ecrane în vara acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici