Musulmanii ruşi vor boicota trandafirii şi lalele olandeze

Musulmani dintr-o regiune rusească au făcut apel la boicotarea trandafirilor şi lalelelor olandeze în semn de protest faţă de un film realizat în Olanda şi considerat antiislamic, cu privire la soţiile profetului Mahomed.

688 afișări
Imaginea articolului Musulmanii ruşi vor boicota trandafirii şi lalele olandeze

Musulmanii ruşi vor boicota trandafirii şi lalele olandeze (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Trebuie să găsim ceva cu care să înlocuim faimoşii trandafiri şi lalele olandeze pe care mulţi le cumpără de 8 martie", când se sărbătoreşte Ziua Femeii în Rusia, arată Abhulbari-hazrat Muslimov, un oficial al comunităţii musulmane din Nijni Novgorod, pe Volga.

"În ajunul zilei femeii, să apărăm onoarea soţiilor Profetului nostru (pacea fie cu ele) şi să nu cumpărăm un gram de marfă din Olanda", afirmă acesta.

El se adresează, de asemenea, oamenilor de afaceri musulmani care colaborează cu Olanda, cerându-le să "exprime protestul musulman" şi sugerându-le să "renunţe la cooperarea" cu partenerii olandezi.

Comunicatul face referire la filmul lui Ehsan Jami, un fost politician olandez de origine iraniană, cu privire la relaţia dintre Mahomed şi soţia sa Aisha, cu care s-ar fi căsătorit atunci când aceasta avea nouă ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici