- Home
- Life-Inedit
-
CHICAGO, (18.07.2008, 18:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Muzica dată tare determină un consum mai mare de băuturi
Clienţii consumă mai multe băuturi şi beau mai repede dacă muzica din baruri are sonorul la nivel mare, potrivit unui studiu care va fi publicat, în octombrie, în revista Alcoholism: Clinical & Experimental Research.
24 afișări

Muzica dată tare determină un consum mai mare de băuturi (Imagine: Mediafax Foto)
"Studii anterioare au demonstrat că muzica dată tare determină un consum mai rapid şi că prezenţa sau absenţa muzicii influenţează timpul pe care o persoană îl petrece într-un bar. Este pentru prima dată când o abordare experimentală pe teren stabileşte efectele volumului ridicat al muzicii asupra consumului de alcool", a declarat Nicolas Gueguen, profesor de ştiinţe comportamentale la Universitatea din Bretania de Sud, Franţa.
Pentru ca studiul să fie cât mai concret, Gueguen şi colegii săi au mers în două baruri, unde proprietarii le-au permis să modifice volumul muzicii în trei seri de sâmbătă. Ei au ales, la întâmplare, 40 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, care comandaseră câte un pahar de bere, şi au monitorizat timpul în care aceştia au consumat băutura la niveluri sonore diferite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
STUDIU. Izolarea în pandemie a avut același efect asupra memoriei ca statul în închisoare. Cum au fost afectați oamenii
-
Scenariu sumbru pentru Rusia. Ţara ar putea să fie devorată de vecinii săi / Toată lumea ştie că Rusia nu este imperiul imbatabil pe care Moscova se străduia să îl prezinte
-
Macron, Ursula şi Zelenski vor mânca astăzi sarmale şi vor avea o garnitură sub forma „Coloanei Infinitului” / Iată meniul românesc de la Castelul Mimi, km 0 al Europei
-
NATO va apăra cerul Moldovei în următoarele două zile
Autorii studiului propun două ipoteze pentru a explica motivul pentru care muzica dată tare determină un consum mai mare de băutură într-un timp scurt. "Prima ipoteză, în concordanţă cu cercetările anterioare asupra muzicii, a alimentaţiei şi băuturii, este aceea că volumul sonor mare poate provoca o stimulare mai puternică, ce incită persoanele să bea mai repede şi să comande mai mult", a explicat profesorul.
"A doua ipoteză este că muzica dată tare a putut avea un efect negativ asupra schimburilor sociale din bar şi, în consecinţă, clienţii au băut mai mult pentru că au vorbit mai puţin", a menţionat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe