Video Muzicianul Ike Turner a murit

Muzicianul Ike Turner, celebru pentru duetul dar şi pentru mariajul agitat cu cântăreaţa Tina Turner, a murit la vârsta de 76 de ani, la locuinţa sa din California, Statele Unite, a anunţat impresarul lui.

2 afișări

Ike Turner, căruia mulţi istorici îi atribuie prima piesă rock'n'roll, "Rocket 88" (1951), a murit liniştit în locuinţa sa din San Marcos, în apropiere de San Diego, a anunţat impresarul acestuia, Scott Hanover.

Contactat de site-ul de ştiri mondene tmz.com, purtătorul de cuvânt al Tinei Turner a emis un comunicat laconic: "Tina ştie că Ike a murit astăzi. Tina nu a mai vorbit cu el de 35 de ani. Nu va face alte comentarii".

Ike Turner, născut pe 5 noiembrie 1931, a crescut în Mississippi, unde a învăţat să cânte la pian cu legenda blues-ului american Pinetop Perkins.

După ce şi-a format trupa sa, The Kings of Rhythm, la sfârşitul anilor '40, Ike Turner s-a stabilit în Saint-Louis, unde s-a ocupat cu descoperirea de tinere talente pentru mai multe case de discuri, printre care Sun Records, contribuind mai ales la lansarea unor artişti precum Howlin' Wolf şi Elmore James.

O tânără cu voce răguşită, pe nume Anna Mae Bullock, îi va schimba cariera. Aceasta a făcut iniţial backing vocals pentru trupa Kings of Rhythm, după care a devenit solistă, iar în 1960 devine celebră cu hitul "A Fool in Love". Cântăreaţa a rămas însărcinată cu copilul lui Ike şi şi-a schimbat numele în Tina Turner, în timp ce grupul şi-a schimbat numele în The Ike and Tina Turner Revue.

Cei doi muzicieni s-au căsătorit în Mexic, în 1962, iar colaborarea lor vreme de un deceniu a dat lumii hituri precum "River Deep, Mountain High", produs de Phil Spector, sau "Nutbush City Limits".

Mariajul dintre cei doi a fost unul tumultuos: în autobiografia pe care Tina Turner a lansat-o în 1986, aceasta informează că Ike a bătut-o timp de mai mulţi ani. Ike Turner, după ce iniţial a negat, a recunoscut în autobiografia sa apărută în 2001 că a pălmuit-o, dar că nu a bătut-o.

După o altercaţie care a avut loc în Dallas, în 1976, cei doi s-au despărţit. Ike Turner a păstrat toate câştigurile obţinute în timpul mariajului lor.

Cuplul a constituit subiectul unui film hollywoodian, "Tina" (1993), în care rolul cântăreţei a fost interpretat de Angela Bassett şi care i-a adus lui Lawrence Fishburne o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Ike.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici