Muzicienii au protestat în faţa casei unuia dintre şefii Disney. Ce îi nemulţumeşte pe manifestanţi - VIDEO

Mai mulţi muzicieni, care solicită contracte corecte în producţia de film şi televiziune, au protestat sâmbătă în faţa casei lui Alan Bergman, co-preşedinte al Studiourilor Walt Disney, informează platforma Deadline.

105 afișări
Imaginea articolului Muzicienii au protestat în faţa casei unuia dintre şefii Disney. Ce îi nemulţumeşte pe manifestanţi - VIDEO

Muzicienii protestează în faţa casei unuia dintre şefii Disney

Muzicienii au scandat în faţa casei şefului Disney, adunându-se cu portavoce şi alte instrumente sonore pentru a atrage atenţia. Protestatarii au scandat“Alan Bergman can’t you hear? We will fight for our career” (Alan Bergman nu auzi? Vom lupta pentru carierele noastre).

Protestul din faţa casei lui Bergman a fost doar una dintre opririle plănuite de muzicieni pe parcursul zilei pentru o “interpretare muzicală mobilă în faţa caselor deţinute de şefi ai studiourilor de film şi televiziune care trăiesc în cartierele exclusiviste din Los Angeles”, a explicat American Federation of Musicians (Federaţia Americană a Muzicienilor).

Sindicatul numără 80.000 de membri iar contractul organismului cu Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP- Alianţa Producătorilor de Film şi Televiziune) expiră pe 14 noiembrie.

Principala problemă o reprezintă pierderile pe care muzicienii le reclamă după lansarea producţiilor la care au lucrat pe platformele virtuale. “Fără recunoaşterea drepturilor după lansarea online, un muzician pierde 75% din venituri atunci când un film Disney este lansat pe Disney Plus, faţă de lansarea în săli de cinema sau la televiziune”, a arătat asociaţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici