Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri

Motivul pentru care muzicienii atrag foarte mulţi admiratori şi sunt consideraţi parteneri ideali este faptul că lor le este mai uşor să recunoască şi să răspundă emoţiilor detectate în tonul vocii interlocutorului, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.

9 afișări
Imaginea articolului Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri

Muzicienii, cei mai atrăgători parteneri

O echipă de cercetători de la Northwestern University din Statele Unite a descoperit dovezile biologice care atestă faptul că pregătirea muzicală îmbunătăţeşte capacitatea de a reacţiona şi răspunde emoţiilor transmise prin sunete.

"Identificarea rapidă şi clară a emoţiilor transmise de sunete este o capacitate care se poate manifesta în toate tipurile de spaţii, indiferent că este vorba de junglă, de sălile de clasă, de sălile de şedinţe sau în dormitor", a declarat Dana Strait, principala autoare a studiului.

Cercetătorii au măsurat şi comparat diferenţele între activitatea cerebrală a muzicienilor şi cea a persoanelor care nu fac muzică, după ce ambele categorii au ascultat un plânset de copil.

Sensibilitatea faţă de sunete, în special faţă de părţile din sunete care au contribuit cel mai mult la încărcătura emoţională, a fost măsurată de cercetători cu ajutorul unor electrozi aplicaţi pe scalpul voluntarilor.

Celulele cerebrale ale muzicienilor s-au activat cel mai mult la detectarea auditivă a acelor frecvenţe care au avut cea mai mare încărcătură emoţională, dar s-au dezactivat în cazul sunetelor mai puţin emoţionante. Aceste diferenţe nu au fost înregistrate în cazul persoanelor care nu fac muzică.

Acelaşi studiu a relevat faptul că persoanele care au beneficiat de mai mulţi ani de pregătire muzicală şi care şi-au început studiile în domeniu mai devreme sunt capabile să capteze emoţiile mult mai bine.


.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici