Muzicienii din formula originală a trupei Guns N' Roses, prezenţi la gala Rock and Roll Hall of Fame

Toţi membrii din formula originală a trupei Guns N' Roses vor participa la ceremonia de includere a acestui grup american în Rock and Roll Hall of Fame, în aprilie, a declarat într-un interviu recent clăparul formaţiei, Dizzy Reed.

318 afișări
Imaginea articolului Muzicienii din formula originală a trupei Guns N' Roses, prezenţi la gala Rock and Roll Hall of Fame

Muzicienii din formula originală a trupei Guns N' Roses, prezenţi la gala Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dizzy Reed a precizat însă faptul că nu se ştie deocamdată dacă membrii din componenţa originală vor fi de acord să cânte împreună la gala din luna aprilie, informează nme.com.

Guns N' Roses va fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupele Faces/Small Faces, Red Hot Chili Peppers şi Beastie Boys, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în oraşul Cleveland din statul american Ohio, pe 14 aprilie.

Dizzy Reed a spus că toţi membrii trupei Guns N' Roses care au contribuit la realizarea celebrului album "Appetite For Destruction" vor fi prezenţi la această gală.

Într-un interviu acordat revistei Billboard, Reed, care s-a alăturat formaţiei în 1990 şi a rămas în trupă până în zilele noastre, a declarat: "Ştiu că toţi membrii din formula originală vor fi acolo. Nu ştiu exact ce se va întâmpla la gală. Acesta este unul dintre acele lucruri despre care ştiu că va fi cu adevărat cool şi vom fi cu toţii acolo".

Dizzy Reed a spus, totodată, că nu au avut loc deocamdată discuţii despre o eventuală revenire pe scenă a trupei Guns N' Roses în formula originală, cu ocazia acelei gale. El a precizat că solistul Axl Rose nu i-a contactat deocamdată pe foştii săi colegi de trupă Slah, Duff McKagan şi Steven Adler pentru a discuta despre posibilitatea de a cânta împreună la gala Rock and Roll Hall of Fame 2012.

"Sincer, nu am discutat despre acest aspect. Nu ştiu când, dacă sau în ce fel să aducem vorba despre acest lucru. Nu e un subiect facil. Nu am discutat despre asta, însă sunt convins că va veni vorba la un moment dat şi despre această idee", a adăugat Dizzy Reed.

Trupa Guns N' Roses a cunoscut succesul pe scena muzicii rock în 1987, odată cu albumul ei de debut, "Appetite for Destruction". Avându-i în componenţă pe solistul Axl Rose, chitariştii Slash şi Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan şi toboşarul Steven Adler, acest grup californian a dominat muzica de la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90 cu rockul ei agresiv şi carismatic. La începuturile carierei sale, trupa a fost criticată pentru versurile piesei "One in a Million", catalogate homofobe, misogine şi rasiste. Grupul american a fost definit, însă, şi prin disfuncţionalităţile dintre membrii lui şi scandalurile din vieţile lor private, în care abundau excesul de droguri, sex şi stilul de viaţă rock and roll.

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor '90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, "Use Your Illusion I", "Use Your Illusion II" şi "The Spaghetti Incident?". În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

Pe 21 septembrie 2010, trupa Guns N' Roses a concertat şi în România, la complexul Romexpo din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici