Nae Caranfil, în competiţie la Festivalul de la Locarno

Festivalul de Film de la Locarno, unul dintre cele mai vechi evenimente de gen, va începe miercuri, cu 19 premiere internaţionale sau mondiale în competiţie, printre care şi "Restul e tăcere" de Nae Caranfil.

1 afișare
Imaginea articolului Nae Caranfil, în competiţie la Festivalul de la Locarno

Nae Caranfil, în competiţie la Festivalul de la Locarno

Cunoscut pentru atmosfera sa relaxată pe malul Lacului Maggiore de la poalele Alpilor, evenimentul, ajuns la cea de-a 60-a ediţie, va continua până pe 11 august.

Festivalul de la Locarno este întrecut în vechime doar de Mostra de la Veneţia. De-a lungul anilor a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Claude Chabrol, Stanley Kubrick, Paul Verhoeven, Marco Bellocchio, Mike Leigh şi Spike Lee.

La ediţia aniversară din 2007, festivalul îşi va celebra trecutul, dar va continua să fie unul al descoperirilor - de noi tendinţe şi de noi talente, conform directorului artistic Frederic Maire.

Secţiunea cea mai importantă a evenimentului - competiţia internaţională - numără 19 lungmetraje, dintre care şapte sunt opere de debut. Printre filmele care concurează pentru Leopardul de Aur se află şi producţia de anvergură a lui Caranfil, "Restul e tăcere", care va avea premiera mondială cu această ocazie. Proiecţia oficială este programată chiar în ultima zi a festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici