Naomi Campbell organizează la Cannes o defilare de modă în beneficiul sinistraţilor din Japonia

Top modelul britanic Naomi Campbell va organiza la Cannes, luni seară, o prezentare de modă în beneficiul Crucii Roşii Japoneze şi a sinistraţilor afectaţi de seismul şi tsunami-ul care au devastat această ţară în luna martie, informează accesshollywood.com.

257 afișări
Imaginea articolului Naomi Campbell organizează la Cannes o defilare de modă în beneficiul sinistraţilor din Japonia

Naomi Campbell organizează la Cannes o defilare de modă în beneficiul sinistraţilor din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit accesshollywood.com, show-ul, la care vor participa numeroase vedete din industria modei, dar şi a filmului, va avea loc la celebra Marché Forville din Cannes.

Gala este organizată de Fashion for Relief, asociaţia de caritate înfiinţată de Naomi Campbell în 2005, şi de Vogue Italia. Toate încasările vor fi donate Crucii Roşii din Japonia.

Naomi Campbell a declarat că tema spectacolului de luni va fi "covorul roşu" şi a mărturisit că acest concept i s-a părut cel mai potrivit pentru a fi pus în scenă la Cannes, în timpul Festivalului de Film.

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat un tsunami şi a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

Fundaţia înfiinţată de Naomi Campbell, Fashion for Relief, a organizat primul show de modă în scopuri caritabile în anul 2004 şi de atunci a reuşit să strângă peste 7,2 milioane de dolari.

Naomi Campbell s-a asociat cu Westfield Shopping Centre din Londra pentru a deschide un magazin pop-up (magazin temporar, n.r.) în scopuri caritabile, fondurile obţinute urmând a fi donate organizaţiei The Prince's Trust. Organizaţia de caritate britanică The Prince's Trust, fondată în 1976 de prinţul Charles, sprijină persoanele tinere defavorizate pentru a-şi reface vieţile.

Naomi Campbell este o prezenţă obişnuită la galele de caritate, celebrul model britanic remarcându-se însă în ultima perioadă şi în calitate de organizatoare a acestor evenimente. Astfel, Naomi organizează în fiecare an defilarea Fashion for Relief Catwalk şi a realizat designul unei linii de tricouri ce au fost vândute în scopuri umanitare.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă, precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana. A fost primul manechin de culoare care a apărut pe coperta Time Magazine şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei Vogue.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici