NASA a descoperit cea mai „bătrână” planetă. Ce are în comun cu Pământul

  • NASA a descoperit o nouă super-planetă, pe numele TOI-561B, cu o vârstă de 10 miliarde de ani.
  • Temperatura suprafeţei planetei este de 1.726 de grade, de aceea nu poate susţine viaţa.
  • TOI-561B are o densitate similară cu cea a Pământului, deşi este de aproape 3 ori mai în vârsta.
7542 afișări
Imaginea articolului NASA a descoperit cea mai „bătrână” planetă. Ce are în comun cu Pământul

NASA a descoperit cea mai „bătrână” planetă. Ce are în comun cu Pământul

În ultimii ani s-a descoperit un număr mare de planete, dar niciuna ca cea descoperită recent.

Studiul publicat ”The Astronomical Journal” ne face cunoştinţă cu ultima descoperire a celor de la NASA, super-planeta TOI-561B. Îi ia o jumătate de zi să orbiteze în jurul soarelui său. Se află la o distanţă de două ori mai mică de acesta în comparaţie cu Terra.
 
Lauren Weiss, autorul studiului, mărturiseşte că este una dintre cele mai vechi planete descoperite până în prezent, are 10 miliarde de ani. Aproape de aceeaşi vârstă cu Universul.
 
Temperatura suprafeţei planetei este de 1.726 de grade celsius. Asta înseamnă că este imposibil să susţină forme de viaţă.
 
Ceea ce este şi mai suprinzător este că are o densitate similară cu cea a Pământului.
 
„Acest grafic arată concepţia unui artist despre cum ar arăta Calea Lactee dacă am putea să o vedem de la distanţă. TOI-561B este prima planetă cu o compoziţie stâncoasă confirmată”, a declarat Lauren Weiss, Universitatea din Hawaii
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici