NASA vrea să cumpere mostre de sol de pe Lună

  • NASA va cumpăra mostre de sol lunar de la companii private.
  • 25.000 de dolari pot fi plătiţi pentru mostre de până la 500 de grame.
  • Companiile private nu vor trebui să aducă mostrele pe Pământ.
488 afișări
Imaginea articolului NASA  vrea să cumpere mostre  de sol de pe  Lună

NASA vrea sol lunar şi e dispusă să plătească pentru asta. Orice companie privată care va explora suprafaţa Lunii până în 2024, va putea să vândă mostre de până la 500 de grame de sol lunar către NASA, pentru sume între 15.000 şi 25.000 de dolari.

Fireşte, totul se va face în baza unui contract, firmele urmând să primească 10% din bani la semnarea contractului, 10% după lansarea către Lună, iar restul banilor, la livrarea mostrelor de sol. Interesant e că respectivele companii nu vor trebui să aducă mostrele pe Pământ, acestea urmând să fie culese de viitoarele expediţii NASA pe Lună.

Sigur, sumele plătite de NASA sunt infime faţă de costurile explorării Lunii, dar e un prim pas către definirea unei pieţe pentru resurse spaţiale şi reglementarea drepturilor de extracţie. Modelul vizat este cel al oceanului planetar în care nimeni e poate deveni proprietarul apelor, dar poate fi proprietarul peştilor prinşi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici