Natalie Cole vrea să ajungă în Transilvania

Cântăreaţa Natalie Cole, care, marţi seară, concertează la Sala Palatului din Capitală, a ajuns luni la Bucureşti, fără a şti însă prea multe despre România, ea declarând că ar vrea să se plimbe prin oraş în căutare de pantofi frumoşi, dar şi să viziteze Transilvania.

52 afișări
Imaginea articolului Natalie Cole vrea să ajungă în Transilvania

Natalie Cole vrea să ajungă în Transilvania (Imagine: Mediafax Foto/Andrei Pungovschi)

"Suntem entuziasmaţi de faptul că suntem aici, aşteptăm de ceva vreme să ajungem la Bucureşti. Am auzit lucruri minunate atât despre oamenii de aici, cât şi despre ţară. Sper să vă placă concertul", a declarat artista luni seară.

Ea însă nu va petrece mult timp în România, urmând ca miercuri să plece spre Varşovia - următoarea sa oprire în turneul "Still Unforgettable".

Concertul său va dura circa o oră şi jumătate. "Poate puţin mai mult, depinde de public", a spus artista. "Avem piese de pe albumul «Unforgettable», precum şi de pe noul album, «Still Unforgettable»".

Cât despre timpul pe care-l va petrece în România până la show-ul de marţi seară, artista nu este încă hotărâtă.

"Dacă mă trezesc suficient de devreme, aş vrea să merg în Transilvania, am auzit mult despre această zonă, dar să vedem...". Pe de altă parte, Cole ar fi tentată şi de o plimbare prin Capitală. "Mâine o să mă plimb prin oraş. Am auzit că sunt pantofi frumoşi aici. La concert port o singură rochie, dar va fi foarte frumoasă. Şi pantofi minunaţi!", a mai zis ea.

De asemenea, tot marţi seară, ea va încerca mâncare românească.

În ceea ce priveşte concertul de la Sala Palatului, artista va fi acompaniată de doi clăpari, un chitarist, un basist şi un toboşar.

Show-ul de marţi începe foarte energic. "Cred că 50% din spectacol depinde de public (...) sper ca publicul să fie alături de noi", a spus artista. "Muzicienii mei sunt minunaţi - sunt foarte experimentaţi, dar tineri. Ai crede că doar cei bătrâni ştiu jazz, dar aceştia au studiat foarte mult. (...) Ne-ar fi plăcut să venim cu o formaţie mai mare - în SUA asta facem, cântăm cu o trupă de 14 instrumentişti", a completat Cole.

De asemenea, artista a amintit şi de perioada recentă, în care ea a suferit un transplant de rinichi.

"Sunt binecuvântată - e adevărat că lucrez doar de două luni cu noul meu rinichi. Transplantul a fost un succes (...), dar a fost foarte greu - de multe ori nu am ştiut dacă voi mai trăi. 18 luni am fost bolnavă - întâi cu hepatită C, apoi chimioterapie. Dar am fost susţinută de doctorii mei, de familia mea, de fiul meu, de prietenii mei minunaţi (...) - nu ştii niciodată cine-s prietenii tăi până ce nu eşti foarte, foarte bolnav", a declarat cântăreaţa.

"Acum mă gândesc la un nou album, la ce să mai fac. Cred că voi face ceva diferit", a concluzionat artista.

În luna septembrie, Natalie Cole a revenit pe scenă cu un concert considerat "plin de energie" de presa americană, pe care l-a susţinut la Hollywood Bowl din Los Angeles, la patru luni după ce a suferit o operaţie de transplant renal.

Cântăreaţa americană, în vârstă de 59 de ani, a fost ovaţionată în picioare de publicul prezent, atât la începutul, cât şi la finalul reprezentaţiei sale.

Natalie Cole a făcut public, în iulie 2008, faptul că suferă de hepatita C şi a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală în luna mai anul acesta, în timpul căreia i s-a transplantat un rinichi.

Printr-o întorsătură tragică a evenimentelor, Natalie Cole - obligată încă din septembrie 2008 să recurgă la dializă de trei ori pe săptămână, din cauza complicaţiilor apărute după tratamentul pe care l-a urmat contra hepatitei C - a primit vestea că medicii i-au găsit un donator compatibil în momentul în care veghea la căpătâiul surorii sale muribunde.

Cole a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

Cole a câştigat nouă premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici