Nava-şcoală Mircea va acosta în portul Izmir

  • Nava-şcoală Mircea va acosta luni, 24 iulie, în portul Izmir, unde sta până pe 27 iulie, timp în care va putea fi vizitată.
  • Aproape 70 de studenţi români şi străini, inclusiv doi din Turcia, se află la bordul velierului, în primul lor marş internaţional de instrucţie.
300 afișări
Imaginea articolului Nava-şcoală Mircea va acosta în portul Izmir

Sursa foto: MediafaxFoto

„Nava-şcoală Mircea va acosta luni, 24 iulie, în portul Izmir, Terminalul Pasageri, unde va poposi până pe 27 iulie, timp în care va putea fi vizitată. (...) Accesul este gratuit şi se face pe la Terminalul Pasageri al Portului Izmir. La intrarea în terminal este necesară prezentarea unui act de identitate (Kimlik sau paşaport) şi se va face control de securitate”, anunţă Consulatul General al României la Izmir.

Nava-Şcoală ”Mircea” este un velier clasa A tip barc, cu trei arbori, cu înălţimea maximă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Bricul a fost construit în perioada 1938-1939 pe un şantier naval din Germania şi a fost botezat "Mircea" după numele domnitorului şi voievodului Ţării Româneşti între 1386-1418, sub a cărui domnie navigaţia autohtonă şi comerţul maritim au cunoscut o mare dezvoltare, extinzându-se dincolo de Marea Neagră, în Marea Egee şi Marea Mediterană. Nava are în provă, sub bompres, un galion reprezentându-l pe domnitor. În perioada septembrie 1944-mai 1946, s-a aflat în captivitate în URSS. În 1976, a fost prima navă a Marinei Militare care a executat traversada Oceanului Atlantic pentru a reprezenta România la sărbătorirea Bicentenarului Independenţei SUA. De atunci a efectuat alte 2 traversade.

„Aproape 70 de studenţi români şi străini (inclusiv 2 din Turcia) se află la bordul velierului, în primul lor marş internaţional de instrucţie, pentru a se pregăti, timp de 28 de zile, pentru o carieră pe mare. Anterior, nava a acostat în Porturile Pireu din Grecia şi Taranto din Italia. Comandorul Târhoacă Mircea, comandantul Navei-şcoală, şi întregul echipaj vă aşteaptă la bord”, se menţionează în finalul postării de pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici