Naziştii, la un pas de a crea o bombă nucleară, potrivit unui documentar german - FOTO

Naziştii conduşi de Adolf Hitler au fost la un pas de a crea o bombă atomică înainte de sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, susţin realizatorii unui documentar difuzat, în această săptămână, de canalul german de televiziune ZDF.

14483 afișări
Imaginea articolului Naziştii, la un pas de a crea o bombă nucleară, potrivit unui documentar german - FOTO

Documentar difuzat de un post de televiziune german: Naziştii dezvoltau programe spaţiale şi nucleare

Potrivit documentarului "The Search for Hitler's Atom Bomb/În căutarea bombei atomice a lui Hitler", naziştii ar fi fost la un pas de a crea bomba atomică, ei reuşind să realizeze prototipul unei "farfurii zburătoare" pe care să o folosească pentru a detona bomba, scrie Daily Mail.

Documentarul citează înregistrări ale unor oficiali ruşi şi americani,  transcrieri ale interogatoriilor unor oameni de ştiinţă nazişti, ai unor martori oculari, precum şi înregistrări lăsate în urmă de cercetătorii care au fost expulzaţi în Statele Unite după cel de-al Doilea Război Mondial. 

                   
Istoricul Matthia Uhl, citat de publicaţia britanică Daily Mail, susţine că naziştii au fost foarte aproape de a-şi atinge obiectivul de a fi primii care construiesc bomba atomică înainte de sfârşitul războiului. Potrivit documentarului, Hitler i-ar fi dat generalui S.S. Hans Kammler 175.000 de prizonieri ruşi, pe care să îi folosească pentru a construi noi modele de tancuri, buncăre secrete pentru elita nazistă, precum şi arme nucleare. Kammler a fost unul dintre puţinii generali care îi raporta direct lui Hitler.

Imagine din documentarul difuzat de postul de televiziune german ZDF

Unul dintre proiectele cele mai cunoscute ale lui Kammler s-a desfăşurat în estul Germaniei, în Thuringia, unde se bănuieşte că naziştii ar fi încercat să dezvolte programe spaţiale şi nucleare.

Thuringia. Foto: Daily Mail

Documentarul mai susţine că în tunelele din Thuringia americanii ar fi găsit o bombă nucleară şi prototipuri ale unei farfurii zburătoare. În documentar sunt citate spusele unor agenţi secreţi ruşi care susţin că în Thuringia ar fi avut loc şi două teste nucleare. Documentarul nu explică, însă, de unde ar fi putut proveni uraniul de care Hitler ar fi avut nevoie pentru a crea presupusele arme nucleare.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici