Documentele ascunse de Churchill şi Eisenhower: Edward al VIII-lea, fost rege britanic, a iniţiat un complot împreună cu Hitler pentru a-şi recăpăta tronul

Edward al VIII-lea, Duce de Windsor, şi regele Marii Britanii între 20 ianuarie 1936 şi 11 decembrie 1936, a plănuit împreună cu Adolf Hitler să îşi recapete tronul, dezvăluie autorul biografiei prinţesei Diana.

30433 afișări
Imaginea articolului Documentele ascunse de Churchill şi Eisenhower: Edward al VIII-lea, fost rege britanic, a iniţiat un complot împreună cu Hitler pentru a-şi recăpăta tronul

Edward al VIII-lea, sotia sa si Adolf Hitler (Imagine: Wikipedia)

Documentele care relevau complotul pus la cale de Edward al VIII-lea şi Adolf Hitler pentru ca cel dintâi să revină pe tronul britanic au fost ascunse de către Winston Churchill, preşedintele american Dwight Eisenhower şi Clement Attlee, premier al Marii Britanii între 1945 şi 1951, informează dailymail.co.uk.

Edward al VIII-lea îl caracteriza pe Hitler ca fiind "un mare om" şi îl critica pe Winston Churchill, despre care spunea că îşi doreşte războiul.

Ducele de Windsor era foarte nemulţumit că a fost silit să abdice la sfârşitul lui 1936 şi credea că războiul ar fi putut fi evitat dacă s-ar fi întors pe tronul Marii Britanii.

Mai multe imagini îl înfăţişează pe Edward al VIII-lea în ipostaze joviale cu Adolf Hitler sau cu Joseph Goebbels, ministrul propagandei în Germania nazistă.

Edward al VIII-lea a fost silit să abdice pe 11 decembrie 1936 deoarece dorea să se însoare cu o americancă ce divorţase, Wallis Simpson. Aceasta avea, în cele din urmă, să îi devină soţie.

Hitler a fost foarte dezamăgit de abdicarea lui Edward al VIII-lea şi îl considera pe Churchill vinovat de acest lucru, crezând că acesta l-a împins pe rege să se însoare cu o femeie divorţată.

În 1937, Edward al VIII-lea a efectuat o vizită în Germania nazistă împreună cu soţia sa, Wallis Simpson, vizită în care a salutat în stil nazist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici