Nemulţumiri la OSCAR 2019. Regizorul Spike Lee, supărat că filmul „Green Book” a fost premiat a încercat să părească gala/ Cum a fost convins să se întoarcă | VIDEO

Regizorul Spike Lee a încercat să părăsească gala Oscarurilor în momentul în care a fost anunţată decernarea distincţiei pentru cel mai bun film peliculei ”Green Book/ O prietenie pe viaţă ”: De câte ori cineva conduce pe altcineva, eu pierd, a declarat cineastul, citat de platforma Pitchfork.

1571 afișări
Imaginea articolului Nemulţumiri la OSCAR 2019. Regizorul Spike Lee, supărat că filmul „Green Book” a fost premiat a încercat să părească gala/ Cum a fost convins să se întoarcă | VIDEO

Regizorul Spike Lee, nemulţumit de câştigul peliculei „Green Book” a încercat să părească gala OSCAR: Arbitrul a luat o decizie greşită

Imediat ce a fost anunţat câştigătorul categoriei pentru cel mai bun film, regizorul Spike Lee s-a ridicat şi a încercat să iasă din sala Dolby Theater, au arătat cei de la Associated Press.

Lee părea “înfuriat vizibil” de triumful producţia ”Green Book”, a gesticulat şi a pornit spre ieşire cu propriul trofeu în mână. A fost oprit de organizatori care l-au condus înapoi la locul său. Pelicula său”BlacKkKlansman/ Agent Provokkkator” a fost nominalizat pentru cel mai bun film.

În faţa presei, cineastul a explicat ”Am ghinion. Adică de fiecare dată când cineva conduce pe altcineva, eu pierd”, amintind că filmul său ”Do the Right Thing” a pierdut premiul în 1990 în faţa producţiei ”Driving Miss Daisy”. În schimb, atunci când i s-a cerut să explice reacţia pe care a avut-o în momentul anunţului Spike Lee a pronunţat clar cuvintele “Următoarea întrebare!”.

Regizorul încheiat declaraţiile de la Oscar asigurându-i pe cei prezenţi că “indiferent că am câştigat premiul sau nu, această peliculă va rezista în timp, pentru că este de partea bună a istoriei”.

Anterior, într-un interviu în care a fost întrebat despre ”Green Book/ Green Book: O prietenie pe viaţă”, Lee s-a limitat să glumească: “Am vorbit cu soţia şi nu o să spunem nimic despre alte filme. Mai ales despre acela”. Întrebat dacă ar rămâne la fel de tăcut atunci când ”Green Book” ar câştiga Oscarul pentru Cel mai bun film, regizorul a râs: ”Ei, n-am spus asta! Hai să nu ducem lucrurile prea departe!”.

Spike Lee a câştigat duminică primul său premiu Oscar ne-onorific, pentru Cel mai bun scenariu adaptat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici