Nepoata lui Fidel Castro face campanie pentru drepturile transsexualilor

O nepoată a preşedintelul cubanez Fidel Castro a lansat o campanie pentru a sprijini transsexualii din Cuba, ale căror eventuale drepturi sunt analizate în această perioadă de parlament, se arată într-un interviu publicat de cotidianul oficial cubanez Juventud Rebelde.

1 afișare
Imaginea articolului Nepoata lui Fidel Castro face campanie pentru drepturile transsexualilor

Nepoata lui Fidel Castro face campanie pentru drepturile transsexualilor

Mariela Castro, sexolog şi director al Centrului Naţional pentru Educaţie Sexuală (Cenesex), fiica preşedintelui interimar al Cubei, Raul Castro, a declarat că populaţia cubaneză va înţelege demersul său "pe măsură ce va primi informaţii" cu privire la acest subiect.

Membră a Comisiei naţionale pentru îngrijirea transexualilor, înfiinţată în 2005, ea spune că mizează pe "susţinerea mijloacelor de comunicare" pentru a explica faptul că transsexualii nu sunt "bolnavi mintal".

"S-a demonstrat, prin studii riguroase, că tratamentele aplicate în trecut transexualilor, "pentru a coordona spiritul cu corpul", erau procedee "extrem de traumatizante", a explicat aceasta.

Cotidianul Juventud Rebelde precizează că, în Cuba, nu a fost înregistrat niciun caz de sinucidere în rândul transsexualilor, fapt care demonstrează "susţinerea afectivă şi profesională oferită, încă din 1970, acestor persoane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici