Nepoata lui JFK a deschis Balul debutantelor de la Paris

Robert Kennedy Jr. şi fiica sa, Kyra, în vârstă de 18 de ani, nepoata fostului preşedinte american John F. Kennedy, au deschis pe un vals ţigănesc, sâmbătă seară, puţin înainte de miezul nopţii, Balul debutantelor de la Paris, organizat în beneficiul Fundaţiei "Copii Asiei".

357 afișări
Imaginea articolului Nepoata lui JFK a deschis Balul debutantelor de la Paris

Nepoata lui JFK, Kyra Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Inspirat dintr-o tradiţie de la curtea regală britanică, acest bal anual, care figurează printre marile evenimente mondene, reuneşte în fiecare an 20 de tinere, majoritatea provenind din familii nobiliare, invitate să "îşi facă intrarea în societate".

Pentru prima dată, o tânără cu origini modeste, aleasă datorită meritelor sale deosebite, a participat la bal: Lauren Marbe, fiica unui taximetrist londonez şi nepoata unui docher. Lauren Marbe a devenit celebră graţie coeficientului de inteligenţă deosebit al său, mai mare decât cel al lui Einstein. Lauren Marbe a primit această onoare după ce organizatorii acestui eveniment anual au aflat din presă că adolescenta britanică a obţinut un scor de 161 de puncte la un test Mensa.

Ca şi celelalte debutante - provenind din familii aristocrate, de politicieni şi de industriaşi -, această adolescentă de 17 ani a valsat cu tatăl ei, vizibil emoţionat, în cel mai luxos hotel privat din Place de la Concorde din Paris.

Marea Britanie a fost reprezentată şi de Amelia Windsor, verişoara prinţilor William şi Harry, al cărei bunic este Edward, duce de Kent şi verişor al reginei Elizabeth a II-a.

"Debutantele" din 15 ţări, inclusiv din Franţa, China şi Australia, au defilat în rochii haute-couture, potrivit tradiţiei. Printre acestea s-au aflat prinţesele Akshita Bhanjdeo (India) şi Melusine Ruspoli (Italia), moştenitoarea Zoe Springer (Germania). Franţa a fost reprezentată de Marie de Rohan-Chabot, fiica vitregă a cântăreţului Grégoire, şi de Zita d'Hauteville.

Printre tinerii cavaleri care le-au însoţit pe debutante s-au aflat Anthony Ghosn, în vârstă de 19 ani, fiul lui Carlos Ghosn, un fidel al Balului debutantelor, ale cărui fiice şi-au făcut debutul la braţul tatălui lor în ultimii ani. Preşedintele grupului Renault-Nissan a stat la masa lui Robert Panhard, moştenitor al unei familii bogate şi actual preşedinte al Automobile Club de France.

Fiicele unor vedete de la Hollywood, precum Sylvester Stallone, Demi Moore, Bruce Willis, Andie McDowell şi Clint Eastwood, au dansat în ultimii ani la Balul debutantelor de la Paris. Din 2005, balul a fost inclus de revista Forbes pe lista celor mai importante evenimente mondene ale anului pe plan mondial.

Ophélie Renouard, organizatoarea care a readus la viaţă această tradiţie aristocrată, pe care a transformat-o într-un eveniment de caritate, spune că "scopul nu mai este acela de a-ţi găsi un soţ, ci mai degrabă de a-ţi creea premizele pentru o reţea de cunoştinţe şi de a te lansa în modă, făcând în acelaşi timp fapte bune".

Organizatorii Balului debutantelor strâng fonduri pentru "Enfants d'Asie", o organizaţie de caritate a cărei misiune este aceea de a le şcolariza pe tinerele defavorizate din Asia de Sud-Est. În fiecare an, donaţiile făcute la acest eveniment finanţează un an de şcolarizare pentru circa 900 de fete din Laos şi Filipine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici