NexT 2013: Oscars Night, "Oscarurile europene" şi Focus Aubagne, în a treia zi a festivalului

Punctul culminant al zilei de vineri la Festivalul Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, care se desfăşoară în Capitală, între 10 şi 14 aprilie, va fi proiecţia scurtmetrajelor nominalizate la Oscar 2013 şi a câştigătorului acestei categorii.

120 afișări
Imaginea articolului NexT 2013: Oscars Night, "Oscarurile europene" şi Focus Aubagne, în a treia zi a festivalului

NexT 2013: Oscars Night, "Oscarurile europene" şi Focus Aubagne, în a treia zi a festivalului (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Programul începe la ora 20.00 la Cinema Patria şi va cuprinde scurtmetrajele nominalizate la premiile Oscar "Death of a Shadow" (regia: Tom Van Avermaet, Ellen de Waele), "Henry" (regia: Yan England), "Curfew" (regia: Shawn Christensen), "Buzkashi Boys" (regia: Sam French, Ariel Nasr) şi câştigătorul "Asad" (regia: Bryan Buckley, Mino Jarjoura), informează un comunicat remis MEDIAFAX.

NexT prezintă şi anul acesta o selecţie a filmelor nominalizate la premiile EFA (European Film Academy) în 2012, la Cinema Corso, vineri, începând de la orele 17.00 şi 19.30. Printre cele 13 scurtmetraje europene se numără şi câştigătorul de anul trecut al premiului EFA "Superman, Spiderman sau Batman", realizat de Tudor Giurgiu.

"Superman, Spiderman sau Batman" spune povestea lui Aron, un băieţel de cinci ani, care, împreună cu tatăl său acoperit de griji, porneşte într-o dimineaţă pe un drum la capătul căruia doreşte, asemenea eroilor din benzile desenate, să-şi salveze mama bolnavă de inimă.

La Cinema Corso, în continuarea ultimului calup de filme din competiţie, care începe la ora 17.30, vor fi proiectate şase scurtmetraje din selecţia Festivalului de Film de la Aubagne. Evenimentul, ajuns în 2013 la cea de-a XIV‐a ediţie, este dedicat creaţiilor cinematografice care ies în evidenţă datorită compoziţiilor muzicale şi a coloanelor sonore deosebite.

"Anul acesta, am ales să introducem în selecţia de scurtmetraje a Festivalului de Film NexT şi filme prezentate în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Aubagne, pentru importanţa pe care ambele festivaluri o acordă coloanei sonore şi sound-designului", declară Yvonne Irimescu, coordonator al NexT.

Biletele şi abonamentele pentru proiecţiile Festivalului de Film NexT pot fi achiziţionate online, de pe www.eventbook.ro, şi de la Librăria engleza "Anthony Frost", dar şi de la casele de bilete ale cinematografelor Studio, Corso şi Patria.

Festivalul Intenaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT. Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei regale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici