Nick Cave nu se pricepe să descrie o scenă de sex

Muzicianul Nick Cave, autorul romanului "Moartea lui Bunny Munro", a fost nominalizat la ediţia din 2009 a Bad Sex in Fiction Award, alături de Philip Roth, cu un pasaj din "Indignare", şi Amos Oz, cu "Poveste despre dragoste şi întuneric", informează BBC News Online.

26 afișări
Imaginea articolului Nick Cave nu se pricepe să descrie o scenă de sex

Nick Cave nu se pricepe să descrie o scenă de sex (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 16-a ediţie, este acordat de revista Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos.

"Sincer, am fi fost jigniţi dacă nu ar fi fost nominalizat", a declarat un purtător de cuvânt al lui Nick Cave.

Premiul va fi decernat pe 30 noiembrie, la Londra.

Alături de Cave, Roth şi Oz, au mai fost nominalizaţi John Banville, cu o scenă de sex din volumul "The Infinities", Jonathan Littell, cu "Binevoitoarele", Richard Milward, cu "Ten Storey Love Song", Sanjida O'Connell, cu "The Naked Name of Love", Anthony Quinn, cu "The Rescue Man", Paul Theroux, cu "A Dead Hand", şi Simon Van Booy, cu "Love Begins in Winter".

Scriitoarea britanică Rachel Johnson, sora primarului Londrei, Boris Johnson, a fost declarată câştigătoarea ediţiei din 2008 a Bad Sex in Fiction Award, pentru un pasaj din romanul său, "Shire Hell".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici