Nicolas Cage ar urma să se întoarcă la Târgu Jiu, pentru noi filmări, în 2011

Nicolas Cage ar urma să se întoarcă la Târgu Jiu, pentru noi filmări, anul viitor, artistul plastic Mihai Ţopescu declarând, joi, corespondentului MEDIAFAX, că actorul i-a promis o vizită la atelierul său din acest oraş, peste câteva luni.

289 afișări
Imaginea articolului Nicolas Cage ar urma să se întoarcă la Târgu Jiu, pentru noi filmări, în 2011

Nicolas Cage ar urma să se întoarcă la Târgu Jiu, pentru noi filmări, în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mihai Ţopescu afirmă că a avut o întâlnire cu Nicolas Cage pe parcursul şederii acestuia la Târgu Jiu, pentru filmările la "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance".

Artistul gorjean spune că i-a povestit actorului american despre expoziţia de sticlă pe care o are deschisă la Muzeul Naţional Cotroceni, Cage fiind invitat, de asemenea, să viziteze atelierul pe care Ţopescu îl are la Târgu Jiu.

"Este un om cu care ai multe de discutat. Avea cu el un geamantan de cărţi, dar şi două bucăţi de lemn, din ceea ce am văzut eu, pe care şi le luase din Pădurea Baciu de la Cluj. Voia să le sculpteze, îi place arta şi de aceea am avut un dialog foarte interesant. I-am povestit despre operele mele din sticlă şi mi-a spus că sticla îi place foarte mult. Chiar avea la gât un medalion format din două bucăţi de sticlă cosmică, adusă probabil de vreun meteorit", afirmă Mihai Ţopescu.

Artistul spune că l-a invitat pe Cage la atelierul său din Târgu Jiu, timpul nepermiţându-i, însă, actorului să mai ajungă acolo.

"A rămas că revine la primăvară pentru noi filmări şi mi-a zis că i-a plăcut foarte mult zona Gorjului, motiv pentru care va cere ca filmările să fie făcute aici. Eu îl aştept cu drag şi sper să fie atunci suficient timp pentru a-i arăta şi operele lui Brâncuşi. Cred că, dacă ar fi avut pe cineva care să îi explice semnificaţiile mistice ale moştenirii pe care o avem de la Brâncuşi, ar fi fost şi mai bucuros de locul în care se află, dat fiind interesul său pentru lucrurile acestea", mai spune artistul Mihai Ţopescu.

Nicolas Cage a plecat miercuri seară de la Târgu Jiu, el încheind astfel filmările programate în afara studiourilor Castel Film pentru pelicula "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance". La diferite hoteluri din oraş au mai rămas cazaţi doar membri ai echipei de filmare, aceştia urmând să plece şi ei în cursul zilei de vineri.

Până la jumătatea lui decembrie, Cage va filma în Studiourile Castel Film din Bucureşti, după care va lua o pauză, pentru sărbătorile de iarnă. Filmările în România vor fi reluate la începutul anului 2011.

Primele filmări în România pentru producţia "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" s-au desfăşurat pe Transfăgărăşan, fără ca Nicolas Cage să fie prezent - acesta fiind înlocuit de dublura sa -, după care acestea s-au mutat în judeţul Sibiu şi, ulterior, la Hunedoara, la Castelul Huniazilor.

La fel ca în primul film "Ghost Rider", rolul principal din "Ghost Rider 2 - Spirit of Vengeance" îi aparţine lui Nicolas Cage, avându-i alături de data aceasta pe Violante Placido ("Americanul") şi Ciaran Hinds ("Harry Potter şi talismanele morţii" şi "Va curge sânge").

Actorii români care joacă alături de Nicolas Cage sunt, pe lângă Cristi Iacob şi Valentin Popescu, Sorin Tofan, Constantin Puşcasu, Ioan Andrei Ionescu.

Pelicula este regizată de Mark Neveldine şi Brian Taylor, care au mai regizat împreună "Crank", "Crank: High Voltage" şi "Gamer", şi produsă de Sony Pictures.

"Ghost Rider - Spirit of Vengeance" îl prezintă pe Johnny Blaze (Nicolas Cage), care se ascunde în Europa de Est. Acesta trebuie să îi ţină piept diavolului, care, de data aceasta, a luat formă umană. Potrivit site-ului imdb.com, filmul urmează să fie lansat în Statele Unite ale Americii pe 17 februarie 2012.

Filmul "Ghost Rider", lansat în 2007, a avut încasări de 228,7 milioane de dolari. Pentru rolul din acest film, Nicolas Cage a fost nominalizat la Zmeura de Aur, pentru cea mai proastă prestaţie actoricească a anului.

În cei 20 de ani de carieră, Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, printre care se numără "Părăsind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Suflet sălbatic" (1990), în regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Cel mai recent film al lui Nicolas Cage, "Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer's Apprentice", a avut premiera în România pe 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici