Nicolas Ghesquière renunţă la funcţia de director de creaţie al casei Balenciaga

Nicolas Ghesquière, unul dintre cei mai talentaţi designeri ai generaţiei sale, a anunţat că renunţă, după 15 ani, la postul de director de creaţie al casei Balenciaga, potrivit presei franceze.

165 afișări
Imaginea articolului Nicolas Ghesquière renunţă la funcţia de director de creaţie al casei Balenciaga

Nicolas Ghesquière (Imagine: Hepta)

Anunţul privind decizia surprinzătoare al lui Ghesquière a fost făcut luni printr-un comunicat de presă, remis de grupul francez de produse de lux PPR, care, pe lângă brandul Balenciaga, deţine Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Gucci, Sergio Rossi, dar şi majoritatea acţiunilor pentru brandurile Alexander McQueen, Stella McCartney şi Puma.

"Colaborarea dintre Nicolas Ghesquière şi Balenciaga se va încheia de la 30 noiembrie 2012", se arată în comunicatul PPR.

"Cristóbal Balenciaga a fost un maestru, un geniu a cărui viziune avangardistă a dictat cele mai importante tendinţe în modă şi a inspirat generaţii de designeri. Cu un talent creativ incomparabil, Nicolas a adus la Balenciaga o contribuţie artistică esenţială pentru influenţa unică a casei", aprecia într-o declaraţie de presă François-Henri Pinault, preşedintele PPR.

Nicolas Ghesquière, în vârstă de 41 de ani, a fost director de creaţie al casei Balenciaga din 1997 - de la 26 de ani. Colecţiile realizate de acesta pentru casa fondată de spaniolul Cristóbal Balenciaga - inclusiv cea din urmă colecţie, primăvară 2013, prezentată în octombrie la Săptămâna Modei de la Paris - au fost foarte apreciate de critica de specialitate în fiecare sezon, iar influenţa designerului a putut fi resimţită atât în creaţiile altor designeri, cât şi în moda străzii.

Fostul director de creaţie al Balenciaga nu şi-a expus încă planurile, purtătorul de cuvânt al casei, Lionel Vermeil, precizând că nu poate oferi informaţii cu privire la succesorul lui Ghesquière.

Nicolas Ghesquière a primit, în 2011, distincţia Designerul Internaţional al Anului, reuşind să-i surclaseze pe creatorii de modă Karl Lagerfeld şi Alexander McQueen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici