Nicole Kidman va juca alături de Colin Firth într-o dramă inspirată dintr-o poveste de război reală

Actriţa australiană Nicole Kidman va juca alături de Colin Firth în filmul "The Railway Man", o dramă inspirată de cartea unui soldat care a fost capturat de japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi pus să muncească la "calea ferată a morţii" dintre Thailanda şi Burma.

144 afișări
Imaginea articolului Nicole Kidman va juca alături de Colin Firth  într-o dramă inspirată dintr-o poveste de război reală

Nicole Kidman va juca alături de Colin Firth într-o dramă inspirată dintr-o poveste de război reală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit variety.com, actriţa australiană o va înlocui în rolul soţiei personajului ce va fi interpretat de Colin Firth pe britanica Rachel Weisz, care a fost nevoită să se retragă din acest proiect cinematografic din cauza unor scene suplimentare pe care trebuie să le filmeze pentru următorul film din seria "The Bourne Legacy" şi pentru lungmetrajul "Oz: The Great and Powerful".

Filmul "The Railway Man" va avea la bază cartea omonimă a lui Eric Lomax, în care acesta descrie experienţa sa de prizonier obligat să muncească în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial la calea ferată dintre Thailanda şi Burma, dar şi felul în care a luat decizia de a porni, după zeci de ani, să îi găsească pe cei care i-au fost călăi şi să se răzbune.

Firth va juca rolul principal în această coproducţie Marea Britanie/ Australia.

Filmul va fi regizat de Jonathan Teplitzky, iar Frank Cottrell Bryce şi Andy Paterson vor scrie scenariul. Filmările vor debuta în luna aprilie, în Scoţia, şi vor continua apoi în Australia.

Nicole Kidman a devenit cunoscută în 1995, cu filmul "Pe viaţă şi pe moarte", în regia lui Gus Van Sant. A câştigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul "Portretul unei doamne" (1996), o adaptare a romanului lui Henry James.

Kidman a jucat în filme cu buget mare, precum "Pacificatorul" (1997), alături de George Clooney şi Marcel Iureş, dar şi în comedii romantice, precum "Ce vrăji au mai făcut fetele" (1998), alături de Sandra Bullock. În 1999, Kidman a jucat în "Cu ochii larg închişi", în regia lui Stanley Kubrick, iar în 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul "Moulin Rouge!", care i-a adus Globul de Aur şi o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Actriţa australiană a câştigat Globul de Aur, premiul BAFTA şi premiul Oscar pentru rolul din filmul "Orele" (2002).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici