Nikita Mihalkov reprezintă Rusia la Oscaruri pentru a patra oară

Rusia a înscris în cursa pentru premiul Oscar pentru film străin lungmetrajul "12", în regia lui Nikita Mihalkov, care îşi va reprezenta ţara pentru a patra oară la premiile Academiei americane.

4 afișări
Imaginea articolului Nikita Mihalkov reprezintă Rusia la Oscaruri pentru a patra oară

Nikita Mihalkov reprezintă Rusia la Oscaruri pentru a patra oară

Regizorul Nikita Mihalkov a câştigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film străin în 1995, cu "Soare înşelător".

Filmul cu care regizorul reprezintă Rusia la premiile Oscar de anul viitor se numeşte "Cei doisprezece" şi este un remake al lungmetrajului "12 oameni furioşi", cu care Sidney Lumet a debutat ca regizor în 1957.

Potrivit variety.com, Mihalkov a respectat acţiunea filmului original, dar a adus-o mai aproape de casa lui: 12 juraţi trebuie să dea verdictul în cazul unui cecen acuzat că a ucis un ofiţer rus care l-a adoptat, după ce părinţii săi au fost omorâţi în război.

Filmul a fost prezentat la Festivalul de la Veneţia, unde Mihalkov a primit un premiu special Leul de Aur pentru întreaga carieră.

Mihalkov a mai reprezentat Rusia la premiile Oscar în 1991, cu "Close to Eden", şi în 1998, cu "Bărbierul din Siberia", care a fost exclus din competiţie după ce s-a aflat că nu întrunea calităţile de candidat la premiile Academiei.

A 80-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie 2008. România va fi reprezentată de filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" al lui Cristian Mungiu, premiat cu Palme d'or la Festivalul de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici